Ratio Taxaties gaat verder onder de vleugels van Van Ameyde

maandag 10 november 2014 13:05

Met de overname worden taxatie expertises gebundeld en breidt Van Ameyde de taxatiedivisie verder uit.

 

      

In de tweede helft van september heeft Ratio Taxaties zich samen met RE/MAX Vastgoedgroep en Heinen Taxaties en Waardebepalingen aangesloten bij Van Ameyde International. Met de overnames worden taxatie expertises gebundeld en breidt Van Ameyde de taxatiedivisie verder uit. Door de samenvoeging ontstaat er een full service taxatiebureau met een team aan gecertificeerde (RICS) taxateurs. Het managementteam van deze taxatiedivisie staat onder leiding van algemeen directeur Jeroen van Lenthe, voormalig directeur van RE/MAX Vastgoedgroep.

Taxaties vormen al jaren een onderdeel van de dienstverlening van Van Ameyde. Dochteronderneming INVACO richt zich op industriële taxaties – van de petrochemische industrie en havenbedrijven tot ziekenhuizen en winkelketens, terwijl dochteronderneming Benjamins & Benjamins zich richt op onder andere opstallen, inboedels, inventarissen, kunst en kostbaarheden.

Ratio Taxaties zal zich met dezelfde mensen blijven toeleggen op taxaties, grondverwerving en bestuursrechtelijke schadevergoedingen. Met het bundelen van taxatiedisciplines verbreden wij onze dienstverlening en kunnen wij de huidige en toekomstige markt nog beter bedienen”. In de nieuwe taxatiecombinatie ontstaat er een bedrijf met bijna 30 werknemers en een landelijke dekking met kantoren in Rotterdam, Badhoevedorp en Arnhem.

“Het belang van taxaties wordt steeds groter,” zegt Piet Middelkoop, CEO van Van Ameyde. “De noodzaak van taxaties maakt deze niche zo belangrijk. Denk maar aan IFRS, allerlei commerciële doeleinden als financiering en bedrijfsovernames, planschade en onteigening, WOZ en uiteraard verzekeringstaxaties. Daarom hebben wij gezocht naar mogelijkheden om deze activiteiten te versterken met bedrijven die qua doelgroepen en specialismen elkaar aanvullen.” Overheden, het bedrijfsleven, non-profitorganisaties, verenigingen van eigenaren en particulieren kunnen nu terecht bij Van Ameyde voor taxaties en advies.

Met de ambitie om verdere groei te verwezenlijken blijft het bestuur momenteel geïnteresseerd naar grote en kleinere externe partijen die de nieuw taxatie divisie van Van Ameyde verder kunnen versterken.

       

Van Ameyde is de Europese marktleider op het gebied van claims outsourcing. De klanten zijn onder andere verzekeraars, makelaars, overheden en het bedrijfsleven. Het dienstenpakket varieert van standaard tot volledig op maat gemaakte oplossingen voor alle schadebranches, van taxaties en schaderegeling tot uitbesteding van de hele schadeafdeling, risk en fleet management. Daarnaast biedt Van Ameyde IT-oplossingen ter verhoging van de efficiëntie van het hele schadeproces, van schademelding tot afhandeling en regres. Die oplossingen zijn geïntegreerd in Van Ameyde’s eigen schadebehandelingsactiviteiten, maar functioneren ook standalone, waarbij Van Ameyde zorgt voor de implementatie in het proces en systeem van de klant. Van Ameyde heeft eigen vestigingen door heel Europa.

 

 

 

Sluiten