Wijk Toen Wijk Nu bedrijvigheid

zondag 22 november 2015 11:12

Op 19 November vond de officiële introductie plaats van het boek ‘Wijktoenwijknu Bedrijvigheid in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede’.

In Restaurant Den Engel was het druk. Ondernemers en werknemers van bedrijven die in het boek staan, en medewerkers aan het boek met andere geïnteresseerden waren op de officiële introductie afgekomen.

Rol Wijks literatuurfonds

In een korte introductie van Tjapko Poppens, in zijn rol als voorzitter van het Wijks Literatuurfonds, werd het doel en activiteiten van het fonds toegelicht.  Het fonds wil informatie over de gemeente Wijk bij Duurstede ontsluiten voor de gemeenschap.  Naast het uitgeven van eigen boeken Wijktoenwijknu (3 uitgaven) zijn 8 boeken financieel ondersteund en heeft het fonds de website www.Wijktoenwijknu.nl  en facebookpagina Wijkse Weetjes opgezet en uitgebouwd.

Opzet en inhoud 

In  een korte presentatie werd door Frans Witlox opzet en inhoud van het boek toegelicht.  In het boek zijn interviews opgenomen met 26 ondernemers in de gemeente Wijk bij Duurstede.  Deze ondernemingen zijn gespreid gevestigd over de gemeente Wijk bij Duurstede en vertegenwoordigen verschillende types van bedrijvigheid.  De ondernemers vertellen over het aanbod, ontstaan, ontwikkeling en nieuwe initiatieven van hun bedrijf.  Ook boeiende en vermakelijke anekdotes over opmerkelijke gebeurtenissen van het bedrijf zijn opgenomen in de interviews. Het boek is rijkelijk  voorzien van historische en recente foto’s

Overhandiging 

Tjapko Poppens overhandigde de eerste exemplaren van het boek  aan vertegenwoordigers van de  ondernemersverenigingen, WOK, OKW, Hart van Wijk en Ondernemersvereniging Cothen.   De medewerkers en sponsor van het boek werden ook specifiek bedankt voor hun ondersteuning voor het tot stand komen van het boek.

Na de presentatie werd nog lang en gezellig nagepraat .

Het boek is te verkrijgen bij de lokale boekhandel, bij de VVV en op de internetsite www.topdrukkers.nl 

Reacties op 'Wijk Toen Wijk Nu bedrijvigheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten