Nieuw boek zet Wijkse bedrijven en ondernemers in de schijnwerpers

vrijdag 13 november 2015 10:56

19 November vindt in Café-Restaurant De Engel, de presentatie plaats van het derde boek in de serie Wijk Toen Wijk Nu: Bedrijvigheid in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede.

Met dit boek wil het Wijks Literatuurfonds een indruk geven van de ontwikkeling en de diversiteit van bedrijvigheid in de gemeente Wijk bij Duurstede. Een boek vol met verhalen van ondernemers, rijk geïllustreerd met recente en historische foto’s.

Na het fotoboek en de bundel met verhalen van inwoners uit de drie kernen zet het Wijks Literatuurfonds met dit boek een aantal Wijkse ondernemingen in de schijnwerpers. Er zijn 26 uiteenlopende bedrijven geselecteerd. Jonge bedrijven naast ondernemingen die al generatieslang bestaan, kleine winkels zowel als grote internationale bedrijven. Behalve bekende winkeliers uit de binnenstad, komen ondernemers van het industrieterrein aan het woord, evenals ondernemers uit de kleinere kernen, buurtschappen en het buitengebied van de gemeente Wijk bij Duurstede. Ook verrassende ondernemingen in onze gemeente die veel mensen nog niet zullen kennen. Naast anekdotes, vertellen de ondernemers over hun producten en diensten, over de oorsprong en historie van het bedrijf, hun toekomstplannen en hun betrokkenheid bij de Wijkse gemeenschap. Stuk voor stuk gedreven ondernemers met een passie.

In de jaren zeventig presenteerden Wijkse ondernemingen zich in de veilinghal op de tentoonstelling Wijk heeft ‘t. Veel oude Wijkenaren zullen goede herinneringen hebben aan deze informatieve en gezellige tentoonstelling.  Ook de recente beurs Wijk in bedrijf, in het Revius, heeft tot doel gehad om meer bekendheid te geven aan de bedrijvigheid in Wijk bij Duurstede. Van beide activiteiten is een korte foto-impressie in het boek  opgenomen.

Wijk Toen Wijk Nu Bedrijvigheid is een informatief boek, aantrekkelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling en historie van bedrijvigheid in de gemeente Wijk bij Duurstede.

Tijdens de boekpresentatie zal Tjapko Poppens een exemplaar uitreiken aan de voorzitters van enkele ondernemersverenigingen.

 

Het boek is in opdracht van het literatuurfonds samengesteld door Frans Witlox, dit met medewerking van schrijvers (van de plaatselijke kranten), eindredactie en drukkerij uit de gemeente Wijk bij Duurstede.

Het boek zal medio November beschikbaar zijn bij de lokale boekhandel en VVV.

Het Wijks Literatuurfonds is een stichting met als doel informatie over verleden en heden van de woonkernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede toegankelijk te maken en daardoor dichter bij de mensen te brengen. Naast de drie zelf uitgegeven boeken heeft de stichting inmiddels acht boeken over Wijk bij Duurstede financieel ondersteund. Ook de website www.wijktoenwijknu.nl en de facebookpagina Wijkse Weetjes zijn een initiatief van het Wijks literatuurfonds.

 

 

Reacties op 'Nieuw boek zet Wijkse bedrijven en ondernemers in de schijnwerpers'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten