Goed bezocht OKW-café

dinsdag 03 november 2015 12:43

Het was gezellig druk tijdens het OKW Café van 2 november.

 

Leuk om te zien dat naast de vaste bezoekers ook steeds nieuwe ondernemers de weg naar Café ’t Hoff weten te vinden. Zoals gebruikelijk werden de geanimeerde gesprekken afgewisseld met de vertrouwde huisgemaakte soep met een broodje of een snee ambachtelijk gemaakt brood.

Voorzitter Etske Muis gaf een update van de ontwikkelingen. Zo kondigde ze aan dat een nieuwe uitgave van het Wijks Literair fonds speciaal gericht op bedrijvigheid Toen en Nu na de ALV zal worden gepresenteerd. Vanuit Q4 worden er stappen gezet om meer uit te besteden aan bedrijven uit de gemeente en de regio. Voor het ondernemersfonds zijn de handtekeningen gezet en heeft het bestuur ook formeel haar activiteiten gestart. Pieter de Kort, de nieuwe voorzitter van het ondernemersfonds heeft daarop toegelicht welke eerste stappen het bestuur zal gaan zetten. 

Om dit mogelijk te maken is voorwaarde dat de lokale en regionale ondernemers presenteren wat ze voor collega-ondernemers en lokale overheden kunnen betekenen.

Een eerste stap is het invullen/bijwerken van het profiel op onze site www.okw-wbd.nl. Vandaar de oproep om dit profiel aan te passen aan uw huidige activiteiten en waar dat ontbreekt uw logo op te nemen. Mocht u uw login-gegevens niet bij de hand hebben, dan kunt u die bij secretariaat@okw-wbd.nl aanvragen. OKW biedt tevens aan om u te ondersteunen bij het formuleren van het profiel, neem in dat geval even contact op met activiteiten@okw-wbd.nl.

Ruud Muis deelde zijn enthousiasme over de mogelijkheden om met steun van de overheid innovaties door te voeren. Aegir Marine heeft nu meerder projecten lopen in samenwerking met universiteiten van Delft en Twente. Het enthousiasme werkte aanstekelijk en er bleek zoveel interesse voor het onderwerp dat we er een thema-avond in het eerste kwartaal van 2016 aan zullen wijden. Naar aanleiding van het derde lustrum van Aegir Marine zal er een boek verschijnen waarin de ondernemersfilosofie van het bedrijf voor andere ondernemers wordt verklaard. Hiermee is een ideetje, ooit ontstaan in de auto onderweg in de VS, werkelijkheid geworden.

Piet van Leeuwen van Hart van Wijk gaf een update over Kerst bij Duurstede, dat dit jaar op 12 en 13 december plaats zal vinden. Goede doelen krijgen in deze versie een prominente plaats.

Reacties op 'Goed bezocht OKW-café'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten