Het Wijkse Ondernemersfonds

maandag 17 november 2014 14:35

Op 3 november werden leden van de OKW en de ondernemers van de bedrijventerreinen uitgenodigd voor een presentatie over het op te zetten Ondernemersfonds.

            

Op initiatief van de OKW en St. Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede, is de gemeente een verkenning gestart om het opzetten van een gemeentebreed ondernemersfonds te onderzoeken. Het idee achter het ondernemersfonds is, om een gezamenlijk fonds te creëren, met als hoofddoel het verbeteren en optimaliseren van de economie in de hele gemeente Wijk bij Duurstede. Het fonds wordt opgebracht door de ondernemers en is voor de ondernemers. Met dit fonds wordt de financiering van deze doelstelling haalbaar. In de presentatie van 3 november, tijdens het OKWCafé, hebben Etske Muis en Winfried Molthoff uitgelegd wat dit ondernemersfonds is, hoe het werkt en wat het voor u als ondernemer kan betekenen.

Op 10 november was er, in het gemeentehuis,  een informatiebijeenkomst voor vertegenwoordigers van de belanghebbendengroepen en de gemeente. Ook hier presenteerden Winfried Molthoff (voorzitter St. Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede) en Etske Muis (voozitter OKW) de achtergrond, informatie, voors en tegens van het Ondernemersfonds. Klik hier voor de presentatie.

Als het ondernemersfonds er komt, opent dit de mogelijkheid om projecten en ideeën ten uitvoer te brengen die zonder dit fonds niet gefinancierd zouden kunnen worden.  De fase 2 van het beveiligingsplan op het bedrijventerrein kan hierdoor bijvoorbeeld ten uitvoer gebracht worden, evenementen in de binnenstad weer tot leven gewekt, glasvezel in het buitengebied worden aangelegd. Er zal nog heel wat water door de Lek stromen voordat dit fonds van start zal kunnen gaan en er wordt hard gewerkt om de streefdatum van 1 januari 2015 te halen.

 

 

Sluiten