Introductie Angelique Driessens

maandag 10 november 2014 13:08

Als nieuw lid van de OKW wil ik mij graag bij u introduceren, hoewel een groot deel van de leden mij al heel wat jaartjes kent, niet alleen omdat ik als advocaat hun belangen behartig maar ook in mijn hoedanigheid van bestuurslid van de vroegere Industrie Kring Wijk bij Duurstede.

Ik ben in 1987 als advocaat begonnen bij een van de grote kantoren van Nederland, thans CMS Derks Star Busmann geheten. Na daar een paar jaar te hebben gewerkt en een zeer gedegen opleiding te hebben gehad, heb ik mij in 1990 als zelfstandig advocaat gevestigd in Wijk bij Duurstede onder de naam Advocatenkantoor Driessens. Aanvankelijk op de Markt, later in de Oeverstraat, is mijn kantoor thans gevestigd achter mijn woonhuis op Hoogstraat 10.

Ik ben al bijna 25 jaar de juridische ‘huisarts’ van MKB-bedrijven, lokaal, regionaal en nationaal, met specifieke deskundigheid op de rechtsgebieden arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in huurrecht en lid van de Vereniging van Huurrechtadvocaten VHA. Dit betekent in concreto dat ik bedrijven kan adviseren bij nagenoeg alle voorkomende vragen en problemen, waarbij u behalve aan arbeids- en huurzaken in de meest ruime zin des woords, kunt denken aan wat te doen bij niet betalende klanten tot het behandelen van geschillen over leveranties die niet goed zijn gegaan, aan het geven van advies over algemene voorwaarden tot het maken van een overname-, koop- of samenwerkingscontract, van het doen uitgaan van een aansprakelijkheidsstelling tot het vorderen van schadevergoeding, etc.



Het zwaartepunt van mijn praktijk ligt bij het adviseren van cliënten, immers ook voor bedrijven geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Dus vooraf advies inwinnen en een goed contract laten maken om geschillen achteraf te voorkomen. Mocht onverhoopt toch een procedure nodig zijn, dan staat u vele malen sterker omdat alle afspraken waterdicht zijn vastgelegd.



Omdat ik de meeste cliënten al vele jaren ken en van advies dien, ken ik hun manier van zakendoen en weet ik wat hun bedrijfsvoering inhoudt. Dat maakt het niet alleen gemakkelijker maar ook erg leuk hen op nieuwe ontwikkelingen in wetgeving en rechtspraak te wijzen, en dus proactief met mijn vak bezig te zijn.

Bij ingrijpende en omvangrijke wijzigingen in wetgeving stel ik mijn cliënten daarvan op de hoogte middels één of meer nieuwbrieven. Op dit moment stuur ik een wekelijkse update over het komende arbeidsrecht. Deze artikelen vindt u ook op mijn website onder Aktueel.

Het lidmaatschap van de OKW is voor mij een logische stap om nog meer voeling te houden met de ondernemers in Wijk bij Duurstede, elkaar in een informele omgeving te spreken en om de initiatieven die worden ontplooid door de OKW te steunen.



Kijkt u voor actuele informatie op mijn website of stuur mij een email via driessens@driessens.eu. Nog leuker is persoonlijk contact via 0343-591014.

 

Sluiten