Stageweek voor het vmbo wederom een groot succes!

Terug naar overzicht

Stageweek voor het vmbo wederom een groot succes!

05-03-2024

Zou het niet geweldig zijn als een leerling het beroep dat hij of zij in de toekomst zou willen uitoefenen nu alvast zou kunnen bekijken? Alle leerlingen van het vmbo, leerjaar 3 van Revius Wijk hebben van 22 - 26 januari jl. de kans gekregen om rond te kijken in een bedrijf of organisatie van hun keuze. Met name lokaal, in de gemeente Wijk bij Duurstede, maar soms ook daarbuiten.

Het doel van de stage is leerlingen inzicht te geven in de alledaagse bezigheden van een door de leerling gekozen beroepsgroep en daarmee leerlingen hun eigen mogelijkheden, interesses en talenten laten ontdekken in het kader van het keuzeproces. Er moet immers na het voortgezet onderwijs nog verder geleerd worden. En daarna volgt het vinden van een baan.

Na afloop van de stageweek vond de bedrijvenmarkt plaats in de aula van de school en dit was de kroon op het werk van de leerlingen. Zij lieten in hun eigen ‘kraampje’ aan elkaar en aan hun ouders en andere belangstellenden zien waar zij gewerkt hadden.

Voor een belangrijke groep leerlingen is de stage een eyeopener voor de studie- en beroepskeuze. De leerlingen zijn letterlijk in beweging gekomen om vanuit de schoolbanken de wereld van het werk in bedrijven en organisaties te ervaren en het lokale bedrijfsleven heeft met deze stage én aanwezigheid op de bedrijvenmarkt enorme gastvrijheid getoond. De school is het bedrijfsleven daarvoor erg dankbaar!

De stageweek en bedrijvenmarkt zijn onderdeel van het Werk Oriëntatie Project, een serie activiteiten voor leerlingen om te oriënteren op de toekomst.

Sluiten