Terugblik Cyberevent Wijk bij Duurstede

Terug naar overzicht

Terugblik Cyberevent Wijk bij Duurstede

03-10-2023

Terugblik Cyberevent Wijk bij Duurstede

Wij kijken terug op een geslaagde avond met een mooie opkomst van 100 deelnemers. We waren te gast in het prachtige bedrijfspand van Ernst-Jan Damen van VAN VLIET DUURZAAMHOUT. Na een heerlijke maaltijd van Vernooy Catering, werd de bijeenkomst geopend door voorzitter Mark Berntssen.

(Cyber-)Burgemeester Iris Meerts nam ons mee in het pijnlijke ervaringsverhaal van haar moeder die recentelijk slachtoffer is geworden van cybercriminelen. Ook Ernst-Jan Damen weet hoe belangrijk dit onderwerp is, nadat hij zelf slachtoffer werd maar gelukkig een goede back-up had! 

Ian van der Wurff van Tozetta gaf ons een kijkje in de duistere kant van het internet. Hij liet ons zien hoe hackers te werk gaan en hoe gebruiksvriendelijk het dark-web eigenlijk is. Namens Tozetta biedt Ian een gratis quick-scan aan voor alle aanwezige ondernemers. Pentest QuickScan - Krijg direct inzicht in kwetsbaarheden (tozetta.com) 

Daarna maakten we kennis met Jaap van Driel, de digitale wijkagent van de Utrechtse Heuvelrug. Hij benadrukte het belang van aangifte doen en waarom dit verschilt van een melding. Hij hoopt dat ondernemers beseffen dat aangifte doen van groot belang is om cybercriminelen te stoppen!

Vanuit het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland (PVO) nam Merel Hurenkamp ons mee in de 5 basisprincipes van digitaal veilig ondernemen van het Digital Trust Center. Aan de hand van deze concrete actiepunten kunnen ondernemers aan de slag met het versterken van de cyberweerbaarheid van hun bedrijf. Een handig hulpmiddel daarbij, is het door PVO opgestelde To-do lijstje.

Om de Phishing-Bingo met jouw collega's te doen, klik je hier en de vragen die je je ICT-leverancier moet stellen vind je hier

Mocht de gehele presentatie willen bekijken, klik dan hier

Veel succes en blijf scherp!

Sluiten