Erwin van Os over: “Dringend eigen gebruik” bij verhuur van woonruimte

Terug naar overzicht

Erwin van Os over: “Dringend eigen gebruik” bij verhuur van woonruimte

01-10-2023

Erwin van Os over: “Dringend eigen gebruik” bij verhuur van woonruimte

Een paar jaar geleden heb ik een huurder bijgestaan, wiens verhuurder de huurovereenkomst wilde opzeggen wegens “dringend eigen gebruik”. Gelukkig voor de huurder werd destijds de vordering van de verhuurder door de kantonrechter Utrecht afgewezen. De verhuurder in die betreffende kwestie is vervolgens in hoger beroep gegaan, waarbij ik de huurder wederom heb bijgestaan.

Procederen duurt doorgaans lang, en uiteindelijk is er op 11 juli jl. uitspraak gedaan. Ook het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden was van mening dat, gelet op alle bijzondere omstandigheden, geen sprake was van “dringend eigen gebruik”. De uitspraak van het gerechtshof is daarna gepubliceerd op rechtspraak.nl, en is via deze link te vinden.  

Bij vragen over deze uitspraak, of over andere aspecten van het huurrecht, ben ik uiteraard bereikbaar. Doorgaans streef ik er naar om een praktische oplossing te bereiken, zonder de rechter in te hoeven schakelen. Wat dat betreft kan je een procedure beter zien te voorkomen. Maar als het moet, sta ik je graag bij. 

Erwin van OsMarkt 13
3961 BC  WIJK BIJ DUURSTEDE
 
T  0343-59 16 66
F  084-87 07 779
M  06-10 50 5057
 
info@erwinvanos-advocatuur.nl
I  www.erwinvanos-advocatuur.nl

Sluiten