De KvK helpt ondernemers nog steeds verder

maandag 30 maart 2015 11:16

Sinds vorig jaar is de focus van de Kamer van Koophandel gericht op helpen van de ondernemer in zijn (haar) bedrijfsvoering.

De regionale belangenbehartiging hebben we losgelaten. Daarom lijkt het wel dat de KvK de ondernemer “in de steek heeft gelaten”. Niets is minder waar. Met één telefoontje ontsluit de ondernemer met vragen de toegang tot ruim 100 deskundige adviseurs. Kosteloos ga ik met mijn collega’s op zoek naar antwoorden en geven wij een eerstelijnsadvies. Zie ons als de huisarts van de ondernemer. Getraind in het doorvragen. Ons antwoord, ons advies geeft de ondernemer voldoende houvast om zelf verder te kunnen. Soms verwijzen wij door.

 

Geen vraag is ons te gek

 

Zoek je een handelspartner in het buitenland? Wil je eens klankborden over het vinden van klanten? Heb je een innovatief idee, een gat in de markt, maar hoe nu verder? Personeel aannemen en dan? Ik wil gaan samenwerken, maar hoe pak ik dat aan? Help, de bank wil mij niet financieren, wat nu? Het gaat eigenlijk al een tijdje niet goed, met wie kan ik in vertrouwen daarover praten? Ik heb een uitkering, maar wil graag een onderneming starten. Ik kan spullen uit China importeren, maar wat komt daarbij kijken? Hoe zorg ik er voor dat mijn klant tijdig betaalt?

Met één telefoontje kom je vaak al een stuk verder. We geven advies, we leggen uit hoe het zit, we geven informatie, we verwijzen door.

 

Hoe bereik je de KvK Info&Advieslijn?

 

We kennen geen bezoekuren meer (dat scheelt je ook € 50). Het makkelijkst is bellen. Rechtstreeks bellen! Voor vragen rond financiering bel je 0800 1014. Voor vragen rond “smart industry” (http://www.smartindustry.nl/) 088 585 2225. En voor overige vragen bel je 088 585 2222. Misschien krijg je mij wel aan de lijn. Trouwens, mailen mag ook: gerard.weck@kvk.nl. Tenslotte ben ik thuis in deze regio.

 

Gerard Weck

06 4976 3441

Sluiten