Wijk steunt Serious Request

zondag 21 december 2014 16:38

Van 18 - 24 december zitten 3 DJ’s van 3FM opgesloten voor Serious Request 2014 in het Glazen Huis. Wijk wil haar steentje bijdragen met acties en geld.

De DJ's vragen hiermee aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

Aan de bar van Café Ome Ko ontstond het idee om mee te doen met deze actie en proberen Wijk in beweging te zetten voor dit goede doel.  Het is de bedoeling om van WIJK BIJ DUURSTEDE STEUNT SERIOUS REQUEST is er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.  Dit jaar is maar weinig tijd om er  een groot lokaal evenement van te maken, maar de toezeggingen en ideeën  stromen binnen. 

Speciaal voor dit doel is de facebookpagina  Wijk bij Duurstede Steunt Serious Request geopend, waarop op alle activiteiten, onwikkelingen en infomatie dagelijks word bijgehouden


Op 21 december is er dé actiedag in het centrum van Wijk bij Duurstede.

Stadsdichter André van Zwieten zal de dag openen en aan het einde van de dag zal wethouder Wil Kosterman het eindbedrag bekend maken.

Tussen 14.00 - 17.00 uur zal vanuit café Ome Ko een rechtstreekse uitzending verzorgd worden door de Mannen van Maandag, van de regionale zender 90FM. Daarnaast zullen er optredens van bands plaatsvinden, wordt er een brunch georganiseerd en zijn er nog meer activiteiten in de planning.

 

Op 24 december vertrekt er vanuit Wijk bij Duurstede een bus richting Haarlem, waar de cheque aan de DJ's van het Glazen Huis overhandigd zal worden. Alle Wijkse ondernemers en Wijkse initiatieven krijgen de mogelijkheid zich hierbij aan te sluiten, al dan niet met hun eigen actie. Door alle krachten te bundelen hopen de organisatie  straks een enorm eindbedrag neer te kunnen zetten namens iedereen in Wijk.

 

 

Meer informatie op  http://www.kominactie.nl/wbdsteuntsr en op de speciale facebookpagina  Wijk bij Duurstede steunt serious request

 

 

 

Sluiten