URSCHEL is verhuisd!

vrijdag 07 maart 2014 12:47

Op zondag 3 november 2013 werd Urschel, fabrikant van industriële snij- en maalmachines voor levensmiddelen verwerkende bedrijven, redelijk zwaar getroffen door de windhoos/tornado die over het bedrijventerrein raasde.

 

Uit de camerabeelden van Parkbeheer was te zien dat de omvang van de windhoos niet groter was dan zo’n 8 à 10 meter, maar blijkbaar verwoestend genoeg om op vele plaatsen van het bedrijventerrein en omgeving de daken van het dak te tillen, pannen te laten rondslingeren en een boot omver te laten rollen….en weer terug.

Van het pand van Urschel op de Hoge Maat 1 werd de voorkant met de glazen pui weggezogen. Dankzij de inspanning van vele plaatselijke ondernemers en eigen personeel was er al binnen 24 uur weer internetverbinding met het hoofdkantoor in Amerika en konden op maandag de eerste pakketten alweer verstuurd worden.

 

Na over leg met de eigenaar van het gebouw, de verzekeringsmaatschappij en de aannemer was het snel duidelijk dat herstelwerkzaamheden zeker 4 maanden zouden gaan duren, reden voor Jan van der Horst om rond te gaan kijken naar vervangende ruimte.

Met Drees en Peter Klaassen van de Plinten en Profielen Centrale kon op een snelle, Wijkse manier, overeenstemming bereikt worden over de huur van de drie leegstaande panden aan de Vogelpoelweg.

 

Door de snelle inzet met veel personeel van aannemersbedrijf Van Amerongen en zijn onderaannemers waren de dag vóór Kerstmis het hoofdkantoor en het magazijn klaar voor gebruik en kon op 27 december en het weekeinde daarna met de verhuizing worden begonnen. Op 30 december werden alweer de eerste 24 pakketten vanuit de nieuwe locatie aan de Vogelpoelweg verzonden en de dag erna was de verhuizing compleet.

In de eerste maanden van 2014 werden de andere twee hallen verder aangepakt en deze werkzaamheden zijn nu vrijwel voltooid.

 

Dit betekent dat vanaf 30 december 2013 Urschel opereert vanuit 3 hallen:

 • Op Vogelpoelweg nummer 6: Demonstratieafdeling en verkoopkantoor

 • Op Vogelpoelweg nummer 8: Reparatieafdeling en hoofdkantoor

 • Op Vogelpoelweg nummer 10: Onderdelenafdeling en vergaderruimte

   

  Het nieuwe adres van Urschel International Ltd. /Nederland is nu:

  Vogelpoelweg 8

  3961 NL  Wijk bij Duurstede

  Tel.: 0343 575454

  Fax.: 0343 574773

  netherlands@urschel.com

  www.urschel.nl

   

  Het team van Urschel bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan de zo snelle verhuizing.

Sluiten