Pherobank BV komt naar Wijk bij Duurstede

woensdag 05 maart 2014 17:58

Pherobank is een bedrijf gespecialiseerd in de identificatie, ontwikkeling, productie en verkoop van insecten- en plantengeurstoffen voor de professionele markt.

                     

Pherobank is als spin off ontstaan uit Plant Research International (PRI), een onderdeel van Wageningen UR (University & Research centre).

Al sinds decennia wordt er in Wageningen onderzoek gedaan naar insectenferomonen, oftewel lokstoffen. Deze lokstoffen worden door insecten gebruikt om elkaar te kunnen vinden. Insectenferomonen zijn soortspecifiek en in combinatie met de juiste val kan uitstekend worden waargenomen of het betreffende insect in het gewas aanwezig is. Feromoonvallen worden door Pherobank wereldwijd verkocht en vormen een essentieel hulpmiddel om het gebruik van conventionele gewasbeschermingsmiddelen terug te dringen.

De toenemende commercialisering van deze activiteiten binnen de onderzoeksorganisatie heeft er toe geleid dat Pherobank per 1 januari 2012 als zelfstandig bedrijf is verder gegaan.

De beide oprichters van Pherobank BV wonen zelf al tientallen jaren in Wijk bij Duurstede en zijn bijzonder verheugd dat ze hun werkzaamheden nu ook naar Wijk kunnen overbrengen.

                                

Pherobank BV zal per juni/juli gevestigd zijn op de Molenvliet 1a, 3961 MT Wijk bij Duurstede.

Website: www.pherobank.com

Frans C. Griepink  (rechts op de foto)  tel: 064 62 62 681

Henk J. Swarts     (links op de foto)     tel: 064 62 62 695

 

p.s. Voor één van onze jonge medewerkers, wondende in Deventer, zijn wij naarstig op zoek naar geschikte (permanente) woonruimte in Wijk bij Duurstede of omgeving.  Wie kan ons helpen?

 

Sluiten