Breathcareforkids

donderdag 23 januari 2014 11:53

Zoals u misschien weet heeft het Revius Wijk afgelopen jaar een zeer succesvolle dansmarathon gehouden voor Stichting Breath. Ook dit jaar vindt het Breath Dance Event plaats op het Revius Wijk.

Het Breath Dance Event houdt in dat scholieren –gesponsord door familie en vrienden- 100 minuten lang dansen op ‘foute’ muziek. Daarmee dragen ze een steentje bij aan onderdak en een betere toekomst  voor straatkinderen in het voormalige Oostblok. Op 7 maart 2014 zal het schoolfeest plaatsvinden waarbij de Dj’s van Slam FM garant staan voor een waar knalfeest.

 

Het Breath Dance Event is een initiatief van Slam FM en Breath Care for Kids. Dit landelijke radiostation en dit goede doel slaan de handen ineen om geld te werven voor kindertehuizen. Door de opbrengsten kunnen tientallen straatkinderen een betere toekomst tegemoet zien. De scholieren van Revius Wijk willen dit mogelijk maken en krijgen er een complete feestavond voor terug.

 

Breath Care for Kids werkt met verschillende projecten aan het verbeteren van de leefsituatie en het opbouwen van een zelfstandig bestaan voor hulpbehoevende kinderen. Het merendeel van de projecten speelt zich af in het voormalig Oostblok. Met onder meer zorgfaciliteiten, familiehuizen voor straatkinderen en sportprojecten draagt de stichting bij aan het leven van straatkinderen. Zie ook www.breathcareforkids.com .

 

De leerling die het meeste sponsorgeld ophaalt verdient een beloning. Hij of zij krijgt een reis, waar hij of zij samen met de winnaars van de andere scholen een bezoek gaat brengen aan de verschillende projecten van Stichting Breath. Zo kunnen de scholieren ook echt zien waar ze zo hard hun best voor gedaan hebben en het geld voor bij elkaar hebben gedanst. Ook de klas die gemiddeld het hoogste bedrag bij elkaar danst, ontvangt een leuke tegenprestatie. Afgelopen jaar is dus Job Welleman, klas 2 Atheneum meegegaan; hij heeft daar een filmpje van gemaakt   http://www.youtube.com/watch?v=GouzkoeN6ps&feature=youtu.be

 

Er bestaat de mogelijkheid dat leerlingen aankloppen bij uw bedrijf, het is wellicht goed om te weten dat een eventuele sponsoring aan een van onze leerlingen ook fiscaal aftrekbaar is; u kunt dit aangeven en dan kan de stichting Breath zorgen voor een factuur. Uiteraard mag u ook zonder dat er een leerling bij u aanklopt, met de actie meedoen. Neem dan contact op met een van onderstaande contactpersonen.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens Revius Wijk

Philip Korff deGidts

Dette Peters

 

 

 

Sluiten