Alimentatie-indexering 2014

donderdag 23 januari 2014 10:20

Jaarlijks gaat in januari zowel de partner- als de kinderalimentatie omhoog. Dit heet indexering van de alimentatie en staat in de wet.

Dit geldt zowel voor in onderling overleg vastgestelde alimentatie als voor alimentatie die is vastgelegd door de rechter. De alimentatie gaat niet omhoog als u hier samen schriftelijke afspraken over hebt gemaakt.

De Minister van Veiligheid en Justitie bepaalt met welk percentage de alimentatie omhoog gaat. Voor 2014 is het percentage vastgesteld op 0,9%. Op de website van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (www.lbio.nl) kunt u het geïndexeerde bedrag berekenen.

Wist u trouwens dat met ingang van 1 april 2013 de richtlijnen voor het berekenen van de kinderalimentatie zijn aangepast? Doel is vereenvoudiging van het systeem, maar in de praktijk is gebleken dat de nieuwe richtlijn ingewikkeld is en toch grote consequenties heeft.

Wilt u weten of de nieuwe richtlijn in uw situatie aanleiding is om de kinderalimentatie aan te passen of heeft u andere vragen op het gebied van het personen- en familierecht, neemt u gerust contact op!

Wielinga advocatuur en mediation
Markt 13 | 3961 BC WIJK BIJ DUURSTEDE Nederland

T: 

0343-597995

F:

084-8824421

E:

info@wielinga-advocatuur.nl

W:

www.wielinga-advocatuur.nl

Sluiten