Provincie Utrecht steunt ‘groene’ ondernemers

maandag 22 juni 2009 14:15

Ondernemers kunnen bij de provincie aankloppen wanneer zij willen investeren in groene energie, maar de financiering bij de bank niet rond krijgen.

Ondernemers kunnen bij de provincie aankloppen wanneer zij willen investeren in groene energie, maar de financiering bij de bank niet rond krijgen. Voor de extra investeringen gaat de provincie zich met het Garantiefonds Energie garant stellen. Lokale Rabobanken en Triodos Bank hebben al interesse getoond in de uitvoering van de regeling.

Bedrijven die willen investeren in groene energie, moeten hiervoor vaak meer geld uittrekken dan wanneer ze zouden investeren in grijze energie. Om ondernemers in de provincie Utrecht hierbij te helpen én om CO2-emissie terug te dringen, gaat de provincie voor deze extra kosten 100% garant staan bij het aanvragen van leningen.

 

Wat voor energieprojecten?

De bank kan zo met minimaal risico een lening verstrekken, waardoor ondernemers hun groene energieprojecten toch kunnen financieren. Denk aan koude-warmteopslag, isolerende maatregelen, energiebesparende aanpassingen aan bedrijfsprocessen of decentrale warmteopwekking als een biowarmtekrachtkoppelinginstallatie, co-vergisting en warmtepompen.

 

Voor wie?

Deze regeling geldt voor MKB en organisaties zonder winstoogmerk (bv. stichtingen, Verenigingen van Eigenaren).

Voor de exacte voorwaarden, kijk op www.provincie-utrecht.nl/utrechtklaarvoordetoekomst.

De regeling is ingegaan op 1-4-2009.

Sluiten