Van de voorzitter

dinsdag 23 juni 2009 15:16

Dit is weer de nieuwsbrief voor de zomervakantie. Het is altijd een rare hectische tijd. De bouwvak komt eraan en de klussen moeten allemaal nog ‘gauw’ voor de vakantie worden afgerond. Meestal is er dan ook weer zicht op het werk voor na de bouwvak.

Voor een aantal bedrijven zal dat automatisme er wellicht iets minder zijn. Het zicht op werk na de bouwvak zal iets minder rooskleurig zijn dan gehoopt/verwacht. Ik hoop voor jullie allemaal dat het na de zomer weer een beetje aantrekt.

Voorstel nieuwe bestuursleden

We zijn zeer verheugd dat er twee nieuwe bestuursleden zich hebben aangemeld.

Erica van Breukelen:

Zij heeft zich aangemeld als vervangster van Nine Pijl. Nine heeft een andere baan gekregen en is, helaas, niet meer werkzaam in een Wijks bedrijf.

Pascal Spanauf:

Hij heeft zich aangemeld als lid. Hij richt zich voornamelijk op de arbeidsmarkt hier in de gemeente en zal ons van input voorzien.

Op 10 juli zullen wij met het bestuur afscheid nemen van Nine. Op de algemene ledenvergadering zullen wij Erica en Pascal voordragen. Erica neemt tot die tijd de werkzaamheden van Nine waar en zal door Nine worden ingewerkt.

Informatie van de Kamer van Koophandel

Afgelopen week kreeg ik de cijfers van de Kamer van Koophandel over het aantal faillissementen in de regio tot en met 15-04-09. Als je kijkt naar Wijk bij Duurstede dan kunnen we zien dat volgen de KvK er drie faillissementen zijn geweest en dat er één arbeidsplek is verloren.

Voor meer informatie over faillissementen verwijzen wij u graag door naar de volgende site. 

Gewezen en geplande activiteiten:

Wijk in Bedrijf

Is op 16 mei succesvol verlopen met veel goede reacties. Voor volgend jaar staat dit evenement gepland in april. Wij zullen deze dag dan gaan combineren met Beursplein. Begin volgend jaar volgt meer informatie.

Reguliere OndernemersCafé, eerste maandag van de maand

Op 6 juli alweer de laatste avond voor de vakantie. Deze keer met een BBQ. Vergeten jullie je niet aan te melden via de website?

Maandag 7 september is de eerste keer weer na de vakantie. Centraal deze keer staat … de goede voornemens, de nieuwe kansen die we gaan aanpakken. De zeepkist staat ter beschikking om dit met een ieder te delen. Wellicht komen er zo hele mooie plannen ook echt tot werkelijkheid.

Thema-avonden

We hebben nu nog één thema-avond.

25 juni: Thema Slim omgaan met subsidies!

Tijdens deze avond is de Jan van der Horst onze gastheer en zullen we twee sprekers hebben. Speerpunten zijn subsidie op loonkosten en innovaties. Meer informatie over deze avond staat verderop in de nieuwsbrief. Aanmelden kan nog tot woensdag 24 juni 12.00 uur via www.okw-wbd.nl

Politiek debat op 15 oktober

Verder zullen we op 15 oktober een politiek debat organiseren tussen de verschillende politieke partijen en de ondernemers. De verkiezingen zijn immers volgend voorjaar. Centraal deze avond staat het verkiezingsprogramma van de verschillende partijen. Hoe kijken zij tegen de ondernemers in de gemeente aan en wat gaan zij voor deze ondernemers doen.

Algemene ledenvergadering 2 november

Hiervoor ontvangt u te zijner tijd weer de uitnodiging. Welk bedrijf wil die avond gastheer/vrouw zijn?

Dus ook voor na de vakantie zijn we weer van alles van plan.

Bij deze wens ik jullie allen een fijne vakantie, een hoop rust en inspiratie!

Etske Muis

Voorzitter

Sluiten