Magistralis

dinsdag 16 december 2008 15:42

Performance Management Magistralis maakt behalen strategische doelstellingen mogelijk.

Magistralis BV, The Performance Management Company, legt een verbinding tussen de ontwikkeling van de mens en de organisatie met Performance Management (PM). Een onderdeel van het totaalpakket Performance Management is software gemaakt op de uitgangspunten van PM.

Met behulp van deze software kunnen strategische doelstellingen in de toekomst weer behaald worden. Gegeven: wanneer denken managers aan voorbereiding als het gaat om functioneren van hun medewerkers? Vaak 's avonds na het werk. Met de software van Magistralis kan iedere manager zich online voorbereiden. Alle noodzakelijke materialen, formulieren en toelichtingen kan men zo vinden. Natuurlijk ook elke functie en medewerker, tot een periode van vijf jaar terug. De software verzorgd het versturen van alle formulieren en registreert de afhandeling. Zo wordt HR grotendeels ontlast van hun "controlerende" taak binnen PM.

Gesprekspartner
Het succes van Magistralis, dat software heeft ontwikkeld waarmee HR-instrumenten in lijn worden gebracht om de performance binnen organisaties helder en transparant te krijgen, is gelegen in het doeltreffend voorbereiden van de organisatie. Het is volgens directeur/oprichter Frans van den Hombergh zaak het leidinggevend management te betrekken bij het opstellen/vernieuwen van het functiehuis. "Leer hen competentiegericht werken, denken en begeleiden en bereidt ze voor op de uitvoering van een Performance Management cyclus, het planningsgesprek, een voortgangsgesprek en het eindejaarsgesprek (beoordeling). Geef de medewerkers de voorlichting, handvatten en ondersteuning die ze nodig hebben om een goede gesprekspartner te zijn." Met Performance Management halen bedrijven die methodiek kant-en-klaar in huis. Het totaalpakket is eenvoudig aan te passen aan de terminologie, begrippen en andere noemers die gangbaar zijn in de bewuste organisatie. De kracht hiervan is dat je eenvoudig de methodiek inkoopt, maar energie, tijd en geld steekt in het opleiden van de managers en medewerkers die het moeten hanteren. Dit is bepalend voor het succes.

Investeren
Tevredenheidonderzoeken tonen aan dat medewerkers zitten te springen om aandacht van hun "baas". Ook willen ze zelf meer grip hebben op de performance en niet afhankelijk zijn van de goodwill van de leidinggevende. Gemiddeld is zeventig procent van het budget van een organisatie bestemd voor het personeel, maar in de praktijk wordt er alleen geïnvesteerd in die overige dertig procent. Volgens Van den Hombergh heeft dat te maken met angst en een tekort aan visie. "Iemand heeft ooit eens tegen mij gezegd: "Als het slecht gaat met de economie dan moet je goed monitoren welke bedrijven (blijven) investeren in de ontwikkeling van hun mensen. Dát zijn de bedrijven waar je moet zijn. Die hebben visie en vinden hun mensen echt belangrijk en de moeite waard om in te investeren". Daar zit wat in."
Hoe gaat een traject van start? Magistralis bereidt samen met HR/P&O het plan van aanpak voor. Ook wordt een Gremium opgericht. HR, het Gremium en Magistralis bereiden alles voor qua communicatie, opleidingen, workshops en dergelijke. Alles om het leidinggevend management in staat te stellen om te werken met competenties en gericht inhoud te kunnen geven aan de Performance Management cyclus. Magistralis begeleidt het proces, maar het is de organisatie die het ‘eigendom' moet voelen. Uiteindelijk komt alles bijeen in de software die door Magistralis is ontwikkeld en kan het bedrijf stand alone verder. Het traject duurt zo'n anderhalf jaar waarbij de nadruk ligt op voorbereiden, opleiden en klaarstomen voor de uitvoering van een PM-cyclus.

Een goed voorbeeld van een bedrijf dat in zee is gegaan met Magistralis is Athlon Car Lease: zo'n zeshonderd medewerkers en tachtig lijnmanagers. Deze case werd aangenomen in april 2006 en was eind 2007 afgerond . Het resultaat is een volledig vernieuwd functiehuis (alles omschreven naar verantwoordelijkheden en indicatoren en de bijbehorende competentieprofielen). Vervolgens is de cyclus van drie gesprekken uitgerold. Tezamen met intensieve coaching en communicatie. Alle leidinggevenden werden middels een speciaal MD-programma opgeleid en begeleid om in de toekomst goede gesprekken te voeren aan de hand van de nieuwe PM-structuur. Kortom, de verbindende factor tussen de ontwikkeling van mens en organisatie is Magistralis.

Magistralis Human & Organisational Development
Lage Maat 13 B
3961 NJ Wijk bij Duurstede
Mobiel 06-52036549
frans@magistralis.nl
www.magistralis.nl

 

Sluiten