Perensap en perenbomen van De Wijkse Moestuin

dinsdag 12 december 2023 11:56

Beste collega-ondernemers van Wijk bij Duurstede

De Wijkse Moestuin is sinds januari 2023 trotse eigenaar van een perenboomgaard.

Afgelopen september hebben we ca. 7000 kg onbespoten peren geplukt. Bij Schulp zijn 4000kg hiervan geperst en nu hebben we ruim 2500 flessen heerlijk perensap van De Wijkse Moestuin. Hoe lokaal wil je het hebben.

Wat is nu leuker dan Wijks perensap voor je bedrijfsborrel of als relatiegeschenk. De flessen van 1 liter zijn € 3,85 per stuk. Het sap is goed tot eind 2025.

Het is ook mogelijk om 1 of meer perenbomen te adopteren. De bomen worden door ons onderhouden, verzorgd en gesnoeid. Als de peren rijp zijn mag u ze met uw personeel komen plukken en verdelen. Zo vinden onze peren een weg naar mensen in Wijk bij Duurstede en steunt u de verdere ontwikkeling van De Wijkse Moestuin.

De bomen (het ras is Conference) leveren ca 25 kg peren per boom. De kosten van een adoptieperiode van 1 jaar zijn €100 per boom. Als u een boom voor 3 jaar adopteert zijn de kosten € 300. De inkomsten van het adoptieproject gaan niet naar De Wijkse Moestuin als bedrijf, maar naar Stichting Vrienden van De Wijkse Moestuin. Deze stichting draagt onder andere zorg voor de continuering van De Wijkse Moestuin in de toekomst. Dit doet zij door geleidelijk alle faciliteiten van de tuinderij, zoals de trekker, grote werktuigen en kassen van de tuinder over te nemen zodat deze door een opvolger niet gekocht hoeven te worden, maar kunnen worden geleast. Hierdoor wordt het voor jonge tuinders aantrekkelijker om het bedrijf over te nemen.

Wilt u meer weten over het perensap of het adoptieproject neemt u dan contact op met Bea van Sprakelaar, tuinder van De Wijkse Moestuin (bvansprakelaar@planet.nl, 06-40984689)

Sluiten