Laat jij De Wijkse Moestuin groeien?

Laat de moestuin groeien 1maandag 24 april 2023 10:41

Een van onze leden, De Wijkse Moestuin, krijgt dit jaar de kans om in oppervlakte te verdubbelen. Om dat te verwezenlijken zijn ze een crowdfunding campagne gestart.

 

In De Wijkse Moestuin haal je verse groenten en fruit, op biologische wijze geteeld en altijd van het seizoen! Tuinder Bea stopt er, samen met een grote groep vrijwilligers, veel liefde en aandacht in. Dit jaar heeft de moestuin de kans om uit te breiden. Dan kunnen we nog meer mensen van gezonde groenten en fruit, mooie bloemen en een fijne dagbesteding voorzien.

De Wijkse Moestuin heeft sinds begin dit jaar haar oppervlakte verdubbeld (2 hectare!) door de aangrenzende perenboomgaard te pachten. Het plan is om een deel van de perenbomen te laten staan en, stap voor stap, de rest van de grond in gebruik te nemen als moestuin. De tuin kan dan circa 280 mensen van verse groenten, fruit en bloemen voorzien, terwijl er nu voor ongeveer 170 mensen aanbod is. Een flinke groei dus.

Daarnaast is het zo dat Bea iets verder vooruitkijkt, en in haar achterhoofd ook al langzaamaan met opvolging bezig is. Met de voorgenomen groei realiseren we een stevig fundament voor de continuïteit van de Moestuin op langere termijn. 

Dit mooie vooruitzicht bereiken we natuurlijk niet alleen. We betrekken graag zoveel mogelijk mensen uit de omgeving bij het realiseren van de plannen. Het gemeenschapsgevoel - sámen iets tot bloei brengen - is namelijk een belangrijk aspect van de Moestuin. Dat toont zich op alle fronten: het praatje dat je maakt als je komt oogsten, de meewerkdagen, het koffiemoment met de vrijwilligers, de workshops; noem maar op! De Wijkse Moestuin kiest voor crowdfunding, juist vanwege dit gemeenschapsgevoel.

Zaterdag 22 april werd tijdens de opening van het tuinjaar, in bijzijn van burgemeester Iris Meerts, ook de crowdfunding campagne voor de uitbreiding van De Wijkse Moestuin gelanceerd.

Wil jij als ondernemer of bedrijf investeren? 

Ga voor een indruk van De Wijkse Moestuin en de groeiplannen naar crowdaboutnow.nl/dwm voor het hele verhaal en een fijne korte video. Ook vind je hier een overzicht van de tegenprestaties: hoe leuk is het bijvoorbeeld om wekelijks een pakket met gezonde seizoensgroenten in je bedrijfskantine, op kantoor of aan huis bezorgd te krijgen, uit de Wijkse klei direct bij jou op de (lunch-)tafel?
Het is trouwens ook mogelijk om te doneren zonder tegenprestatie. 

Samen laten we De Wijkse Moestuin groeien!
Alvast heel hartelijk dank. 

 

Zaterdag 22 april op De Wijkse Moestuin, met burgemeester Iris Meerts

Sluiten