Doe mee(r) met zon

woensdag 10 mei 2017 14:25

Collectieve zonnepanelen voor ondernemers in Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek e.o.

 

 

Sinds kort is het voor inwoners en kleine bedrijven van Wijk bij Duurstede, Cothen, Langbroek en omliggende plaatsen (Werkhoven, ’t Goy, Schalkwijk en Driebergen-Zuid) mogelijk om deel te nemen aan een collectief zonnepanelenproject. Dit zogeheten postcoderoosproject in Wijk bij Duurstede is aantrekkelijk voor ondernemers die wel duurzaam hun eigen energie willen opwekken, maar daar zelf geen geschikt dak voor hebben. Het project is interessant voor kleine bedrijven met een elektriciteitsaansluiting van maximaal 3 * 80 Ampère.

 

In april is de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) gestart met de inschrijving voor in totaal 1.890 zonnepanelen op verschillende daken van Sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede. Door te investeren in zonnepanelen op een dak in je eigen of een aangrenzend postcodegebied kom je sinds 1 januari 2016 in aanmerking voor volledige vrijstelling van energiebelasting op de opgewekte elektriciteit voor 15 jaar. De verwachte terugverdientijd van de investering is ongeveer 11 jaar.

 

EWEC beveelt aan om bij deelname aan dit zogeheten postcoderoosproject over te stappen van de eigen energieleverancier naar energielevering door EWEC. Dan is de teruggave van de energiebelasting (een belangrijk financieel aspect voor deelnemers aan het project) automatisch geregeld. Overstappen is echter geen vereiste om mee te doen aan Zonnepark Mariënhoeve omdat een aantal energieleveranciers hebben toegezegd medewerking te verlenen aan de verrekening van energiebelasting. Dit zijn in ieder geval: Anode, Budget Energie, Delta, Duurzame Energie Unie, Eneco, Engie, Greenchoice, Huismerk Energie, NLD, NLE, Pure Energie, Qurrent, Servicehouse.

 

Meer informatie over Zonnepark Mariënhoeve vind je in dit Informatie Memorandum.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met Sarida van der Meer van EWEC, tel. 06 12 49 22 47.

 

 

Sluiten