Nieuwe regeling aanwijzing DGA

dinsdag 09 februari 2016 16:14

Als Directeur GrootAandeelhouder (DGA) draagt u loonheffingen af over uw (gebruikelijk) loon. Daarbij is het van belang dat u de juiste loonheffingen afdraagt. De grote vraag is of u verplicht verzekerd bent voor de sociale verzekeringen.

 

Het is raadzaam om uzelf deze vraag in 2016 ook weer voor te leggen.

 

In 2015 was u niet verplicht sociaal verzekerd… en in 2016?

Met ingang van 1 januari 2016 is de nieuwe Regeling aanwijzing DGA van kracht gegaan. Deze nieuwe regeling brengt een aantal veranderingen in het vaststellen van de sociale verzekeringsplicht met zich mee.

De Overheid stelt dat een DGA niet verplicht sociaal verzekerd is als:

 

-       De DGA zelf, of met zijn/haar echtgenoot, statutair over zijn ontslag kan beslissen;

-       De DGA zelf, of met zijn/haar echtgenoot en familieleden tot en met de 3e graad, aandelen bezit die ten minste 2/3e deel van de stemmen vertegenwoordigen;

-       De DGA die samen met andere bestuurders alle aandelen in de vennootschap heeft, waarbij ieder van de bestuurders een (bijna) gelijk deel van het kapitaal bezit;

-       De DGA die, via een rechtspersoon waarvan hij bestuurder is, of via een vennootschap waarin hij aandelen houdt, zelf over zijn/haar ontslag kan beslissen.

 

Uit bovenstaande  blijkt dat bij de vraag of u verplicht sociaal verzekerd bent veelal wordt gekeken naar de mate van uw zeggenschap over uw bv.

Verder is een opvallende wijziging in de nieuwe regeling dat indirect zeggenschap medebepalend kan zijn bij het vaststellen van de verzekeringsplicht.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Floor Meijdam via 0318-551151 of f.meijdam@huibers-accountants.nl

            

 

 

 

Sluiten