Het succes van de Wijkse Werkplaats

maandag 05 oktober 2015 19:30

Het OKW-café op 5 oktober stond in het teken van de Wijkse Werkplaats.

Dit initiatief ontstond al zo’n twee jaar voordat er de participatiewet was. De OKW werkt hier samen met BIGA, RSD, Wijkse ondernemers en Gemeente.

Diverse Wijkenaren-met-een-beperking hebben een volwaardige baan gevonden en dragen tot hun eigen plezier bij aan de samenleving. Vaak is hierbij het profiel van de functie aangepast aan de kwaliteiten van deze nieuwe medewerkers waardoor ook het bedrijf maximaal kan profiteren van hun inzet. Slechts een enkele keer bleek het niet mogelijk om een goede match te vinden tussen organisatie en medewerker. In die gevallen bleek het plezierig dat de organisatie nauwelijks risico loopt bij deze proefplaatsing.

Wethouder Jan Burger benadrukte dat de Wijkse Werkplaats met name gericht is op een actieve samenleving waar iedereen mee kan doen, maar stelde ook vast dat hij als wethouder positief verrast was door het financiële resultaat dat door ondernemend Wijk mogelijk is gemaakt.

In een vol café ‘t Hoff mochten deelnemers raden hoeveel de Gemeente bespaard heeft in het 2,5 jaar bestaan van de Wijkse werkplaats. De meeste aanwezigen verwachtten bedragen tussen de anderhalf en twee ton. OKW-voorzitter Etske Muis maakte de winnaar bekend; de juiste schatting van € 750.000 werd beloond met een fles wijn.


OKW is een van de vijf partners binnen Q4, een regionaal samenwerkingsverband waarin zowel de ondernemerskringen als de wethouders van economische zaken goed ideeën (best practices)  met elkaar delen. Uiteindelijke doel is de economische kracht van de regio te versterken.

Het is mooi om te zien dat in de regio bij buurtgemeentes vergelijkbare initiatieven worden opgezet, vaak onder de naam “het verbond van..”. Het levert de ondernemers bijzondere werknemers op die er gelukkig van worden en het bespaart de gemeenschap veel geld.

Reacties op 'Het succes van de Wijkse Werkplaats'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten