Bouw mee aan een unieke Wijkse samenwerking

dinsdag 16 juni 2015 12:06

Een aantal ondernemersorganisaties in de gemeente Wijk bij Duurstede heeft in de achterliggende maanden voorbereidingen getroffen om te komen tot de oprichting van een gemeente-breed ondernemersfonds.

Het ondernemersfonds wil een actieve bijdrage leveren aan een leefbaar en ondernemend Wijk bij Duurstede voor nu en in de toekomst, met als doel een bruisende gemeente waar het goed leven, wonen en werken is.

 

De Stichting Ondernemersfonds financiert projecten die zijn aangevraagd door belastingplichtigen uit deelgebieden in de gemeente Wijk bij Duurstede. Elk deelgebied heeft een eigen budget waaruit projecten worden gefinancierd.  De deelgebieden zijn:

  • Kern Wijk bij Duurstede;
  • Cothen, Langbroek en buitengebied;
  • Bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven;
  • Agrarische bedrijven in de gemeente Wijk bij Duurstede;
  • Sport- en onderwijsorganisaties in de gemeente Wijk bij Duurstede.

 

De organisatie van het ondernemersfonds bestaat  uit  een bestuur van zeven personen, voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter en een secretaris/vice voorzitter, en vijf leden uit de deelgebieden. Het bestuur van het Ondernemersfonds wordt, over de financieringsaanvragen voor projecten,  geadviseerd door de adviesraad uit een deelgebied. De adviestaak van het deelgebied wordt ingevuld door adviesraden. De deelgebieden zijn een onderdeel van de Stichting Ondernemersfonds. De invulling van de leden van het bestuur en de leden van de adviesraden vindt de komende weken plaats.

 

Voor de Stichting Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede i.o.  zoeken we  

 

Bestuursvoorzitter

die vanuit een onafhankelijke positie sturing kan geven aan de opbouw van en de processen binnen het ondernemersfonds.

Secretaris/vice bestuursvoorzitter

het geheugen en geweten van de Stichting Ondernemersfonds.


Leden voor de adviesraden deelgebieden van de Stichting Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede

die de Stichting Ondernemersfonds adviseren op investeringsaanvragen van een van de deelgebieden,Als lid van de adviesraad adviseert u het bestuur van de Stichting Ondernemersfonds op deze aanvragen. Eén lid van elke adviesraad wordt voorgedragen als bestuurslid van de Stichting Ondernemersfonds en zal bij geschiktheid een plaats innemen in het bestuur van het Ondernemersfonds.

Meer uitgebreide informatie over functie-eisen en -taken vindt u door op de vacature te klikken. 

 

Herkent u zich in één van deze  profielen en heeft u belangstelling voor deze uitdagende vrijwilligersfunctie?

Stuurt u dan voor 17 juni  a.s. uw cv, vergezeld van een korte motivatie, per e-mail naar: info@ondernemersfondswijkbijduurstede.nl

Reacties op 'Bouw mee aan een unieke Wijkse samenwerking'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten