Aanpak zwerfvuil in Wijk bij Duurstede

woensdag 04 maart 2015 13:20

Op donderdag 12 maart a.s. van 20.00 tot 22.00 uur is er een bijeenkomst over een gezamenlijke aanpak en preventie van zwerfafval in Wijk bij Duurstede. Deze avond vindt plaats in het gemeentehuis, Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede.

Wijk bij Duurstede wil graag een schone gemeente zijn en blijven. Ondanks het feit dat de gemeente geregeld opruimt, ligt er op bepaalde plekken soms veel zwerfafval. Middelen om het op te ruimen zijn beperkt.

 

De gemeente wil bij het opruimen en voorkómen van zwerfvuil graag met u samenwerken. Ook bij het uitdragen van de boodschap dat iederéén zelf zijn rommel zou moeten opruimen, hebben we u nodig.

In 2014 is mogelijke samenwerking in de aanpak en preventie van zwerfafval al met een aantal organisaties verkend. We streven ernaar dat maatschappelijke organisaties, bedrijven en inwoners zich mede verantwoordelijk voelen voor een schone leefomgeving. Ook verdienen acties en werkzaamheden die in dit kader al in Wijk plaatsvinden, een breder podium.

 

Tijdens deze bijeenkomst willen we met u flinke stappen zetten in een gezamenlijke aanpak. De gemeente licht het takenpakket van het team Wijkbeheer bij de aanpak van zwerfafval toe.

Ook voor u(w organisatie) is er die avond een rol:  we hopen van u antwoord te krijgen op de volgende vragen:

  1. Wat doet u / uw organisatie al met / aan zwerfafval?
  2. Kan of wil uw organisatie meer doen, en zo ja, wat dan?
  3. Heeft u ideeën over of wensen t.a.v.  ondersteuning of samenwerking met andere Wijkse organisaties / verenigingen?

Denk daarbij aan:

  • faciliteiten/voorzieningen (prullenbakken, grijpers, afvoeren, …)
  • communicatie(middelen)
  • educatie
  • het betrekken van anderen (participatie)

 

We hebben grafisch ontwerper André van Zwieten gevraagd om een toepasselijk beeldmerk en slogan te ontwerpen voor de Wijkse zwerfafvalaanpak. Hij zal op 12 maart drie ontwerpen presenteren. U kunt die avond stemmen op het voor u favoriete ontwerp. Het college maakt vervolgens met de stemuitslag als duidelijke indicatie de definitieve keuze. Het beeldmerk met slogan waarvoor is gekozen, wordt vanaf dan ingezet bij allerlei acties en informatie over de aanpak van zwerfvuil.

 

Spreekt de aanpak van zwerfvuil u aan en wilt u graag bij de avond aanwezig zijn? Meld u zich dan aan door een email te sturen naar: Adrieke van Herk van de ODRU (a.vanherk@odru.nl).
Vermeldt u bij aanmelding s.v.p. uw naam, organisatie, functie en telefoonnummer.

 

Graag tot 12 maart! Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU).

 

       

Reacties op 'Aanpak zwerfvuil in Wijk bij Duurstede'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten