Positief het nieuwe jaar in

dinsdag 06 januari 2015 16:51

Etske Muis, voorzitter van de OKW zag dat in 2014 nog veel ondernemers van Wijk bij Duurstede het na-ijleffect van de crisis ondervonden. Maar er  gloort ook een lichte kenterring. Sommige ondernemers gaat het niet slechter en een aantal doet het zelfs beter. En, stelde zij, ondernemers zouden geen ondernemers zijn als zij het glas niet halfvol zien en positiviteit uitstralen.

 

Natuurlijk werd er stil gestaan bij de ontwikkelingen in 2014. Het ondernemersfonds kwam van de grond, en de Wijkse Ondernemersprijs werd opgezet.  In 2015 zal deze prijs daadwerkelijk voor de eerst keer uitgereikt worden tijdens de Bedrijfsbeurs in het Revius Lyceum op 5 februari.

De openstelling van  WerkbijDuurstede.nl voor de aanbestedingsprojecten van gemeentelijke projecten is weer een stap dichterbij gekomen en zal in 2015 worden gerealiseerd.

Ook de wijzigingen in de WMO zijn voor zowel bij gemeente als de ondernemers een forse taak, waar de Wijkse Werkplaats  zeker een rol spelen.

 

Etske riep wethouder Jan Burger, bij afwezigheid van burgemeester Tjapko Poppens die verlaat was, op een paar wensen van de OKW over te brengen aan het college.  Zo drong zij  aan op herstel van het MKB-overleg en benadrukte het belang van een bedrijfscontactfunctionaris als spin in het web om het economische ontwikkeling handen en voeten te geven en die HET aanspreekpunt te zijn  voor ondernemers met vragen. Ook aan de bezoeken van het college aan locale ondernemers vroeg ze het komende jaar een hogere prioriteit te geven.

 

Tenslotte vroeg zij het college om  haar waardering voor ondernemers ook, anders dan alleen in woorden, duidelijker te laten blijken. Een schouderklop, een bloemetje, een tweet, een Facebookbericht of een persoonlijk bezoek als daar aanleiding voor is, kost weinig maar wordt door ondernemers zeer gewaardeerd.

 

Een proost werd uitgebracht op een sprankelend en ondernemend jaar 2015.

Reacties op 'Positief het nieuwe jaar in'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Sluiten