VKV Renault Wijk bij Duurstede gaat verhuizen

maandag 12 mei 2014 11:10

VKV Renault Wijk bij Duurstede en het bijbehorende tankstation wordt verplaatst naar de buitenrand van Wijk bij Duurstede.


Een van de laatste hobbels om de verplaatsing van VKV Renault Wijk bij Duurstede en bijbehorend tankstation zijn genomen. De aan de Zandweg gedachte woningbouw levert, samen met een forse bijdrage van de provincie, voldoende geld op om de verplaatsing financieel mogelijk te maken.

De woningbouwlocatie Zandweg 10-12-14 bestaat uit het huidige terrein van VKV Renault Wijk bij Duurstede en de tijdelijk aan De Nieuwe Schakel verhuurde voormalige brandweerkazerne. Van Bekkum projecten uit Amersfoort gaat daar 6 rijwoningen en 16 appartementen bouwen.

Het tankstation komt direct aan de nieuwe rotonde Zandweg/Remus. Dat is nog voor het transformatorstation van Stedin aan de Langbroekseweg. De nieuwe vestiging van VKV Renault Wijk bij Duurstede komt iets verderop aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg, direct na dit transformatorstation. Een deel van de daar gelegen volkstuinen wordt hiervoor verplaatst. Dit gebeurt in goed onderling overleg.

Peter van Kerkhof, directeur van de VKV Groep,: “Goed dat er nu zekerheid is over de verhuizing. Het is nu mogelijk om onze plannen uit te gaan werken en iedereen te informeren. Er hebben al veel klanten gevraagd wat onze ideeën zijn en wanneer er iets gaat gebeuren, daar kunnen we nu antwoord op geven. Ondanks dat we erg gehecht zijn aan onze plek aan de Zandweg, zien we uit naar de toekomst.”

Op financieel vlak heeft de inzet van de provincie Utrecht de doorslag gegeven. Zonder die bijdrage, uit het Fonds Uitplaatsing Hinderlijke Bedrijven, hadden VKV Renault Wijk bij Duurstede en de gemeente, ondanks hun goede wil, niet tot een verplaatsing kunnen komen.

Eind april is het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Het is de bedoeling dat het bestemmingsplan in juli 2014 door de gemeenteraad wordt vastgesteld. Enkele maanden later kan dan de nieuwbouw van het tankstation en onze nieuwe vestiging in Wijk bij Duurstede beginnen. Als alles voorspoedig verloopt, gaan het nieuwe tankstation en de nieuwe showroom van VKV Renault in het voorjaar van 2015 open. Als laatste start de bouw van nieuwe woningen aan de Zandweg. Deze kunnen dan begin 2017 in gebruik worden genomen.

Totdat de nieuwe locatie helemaal gereed is staat het personeel van VKV Renault Wijk bij Duurstede uiteraard nog steeds klaar voor u op het vertrouwde adres in het centrum van Wijk bij Duurstede.

 

Sluiten