Zonnepanelen op het gemeentehuis Wijk bij Duurstede

woensdag 05 maart 2014 17:52

Op maandag 3 februari 2014 was het dan eindelijk zover. De gemeente Wijk bij Duurstede heeft een contract getekend met Volt4U voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis.

Op initiatief van SP-raadslid Jan Oechies, die in 2013 met het voorstel kwam om zonnepanelen op het gemeentehuis te plaatsen, zijn Rik van der Horst (eigenaar van Volt4U) en Jelger Takken (beleidsmedewerker milieu van de gemeente Wijk bij Duurstede), in gesprek gegaan over de mogelijkheden. Het dak is geïnspecteerd, er is uitgezocht wat het verbruik van het gemeentehuis bedraagt en allerlei andere nodige informatie bij elkaar gezocht . Uiteindelijk is een plan opgesteld voor de plaatsing van 92 hoge kwaliteit zonnepanelen met een totaal vermogen van 23.000 Watt. Dit systeem zal voldoende zijn om stroom op te wekken voor wel 5 huishoudens! Daarmee stelt de gemeente een prachtig voorbeeld aan de inwoners door zelf een grote stap te nemen in het groener en duurzamer worden, wat helemaal aansluit bij het streven om in 2030 een klimaatneutrale, duurzame gemeente te zijn.  Hopelijk gaat hierdoor ook de GDI score (Gemeentelijke Duurzaamheidsindex) van gemeente Wijk bij Duurstede van plaats 202 in 2013 wat omhoog dit jaar!

“Daarnaast is het prachtig dat een lokaal bedrijf hiermee aan de slag gaat” volgens Jan Oechies. Ook de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) is enthousiast over de plaatsing van de zonnepanelen.

                                        

                        Rik van der Horst (Volt4U) en Robbert Peek (wethouder Wijk bij Duurstede)   (foto Miriam Bensmann)    

Rik van der Horst van Volt4U: “Wij zijn heel blij en trots met deze opdracht en het vertrouwen dat de gemeente in ons stelt.” De installatie zal in mei van dit jaar plaatsvinden. Het zou mooi zijn als meer bedrijven en particulieren geïnspireerd raken door dit goede voorbeeld en zelf ook kiezen voor duurzaamheid door te investeren in zonne-energie.

 

Sluiten