Informatiebijeenkomst conceptstructuurvisie detailhandel

dinsdag 12 juni 2012 16:30

Op 5 juli a.s. is er een informatiebijeenkomst over de conceptstructuurvisie voor de detailhandel in Hotel restaurant De Gouden Leeuw.

Aanleiding

De gemeente Wijk bij Duurstede heeft door adviesbureau Droog, Trommelen en Partners een concept structuurvisie detailhandel laten opstellen. Deze visie beschrijft voor de lange termijn (10 tot 15 jaar) hoe het winkelbestand in onze gemeente eruit ziet. Ondernemers- en winkeliersverenigingen zijn als klankbordgroep bij de totstandkoming betrokken.

 

Uitnodiging bijeenkomst

Onder winkeliers en ondernemers blijkt behoefte aan een informatiebijeenkomst over de conceptstructuurvisie detailhandel. Daarom heeft de gemeente in overleg met de klankbordgroep besloten om een informatiebijeenkomst hier te organiseren. Deze vindt plaats op donderdag 5 juli van 19.30 tot 21.30 uur in hotel restaurant De Gouden Leeuw. De informatiebijeenkomst wordt voorgezeten door mevrouw M. de Jongh.

 

Doel bijeenkomst

Het doel van de bijeenkomst is om u te informeren over de inhoud en de achtergronden van de conceptstructuurvisie. Na de presentatie van de conceptstructuurvisie kunt u vragen stellen. De bijeenkomst is niet bedoeld als discussiebijeenkomst. Met de voorzitter van de ondernemerskring Wijk bij Duurstede en de voorzitter van Hart van Wijk is namelijk afgesproken dat zij voor  1 augustus a.s. met een integrale reactie namens ondernemers en winkeliers van Wijk zullen komen. Het idee is dat u, nadat u op de hoogte bent gebracht, gezamenlijk als ondernemers en winkeliers een reactie geeft.

 

Hoe verder na 5 juli

De structuurvisie detailhandel is nog een concept. Het college van burgemeester en wethouders heeft er dus nog geen besluit over genomen. De integrale reactie van de ondernemers en winkeliers wordt aan het college overgebracht. Het college kan deze reactie dan meewegen bij het nemen van een besluit over de visie.

Sluiten