Drukke bedrijvenmarkt op Revius Lyceum

WiB 2012zondag 05 februari 2012 22:21

WIJK BIJ DUURSTEDE – Veel tevreden en blije gezichten op het Revius Lyceum maandagavond 30 januari. De 88 leerlingen uit klas 3 van het VMBO presenteerden hun snuffelstage. Ze liepen stage bij zeventig verschillende bedrijven. Ook de meeste van deze bedrijven kwamen even bij hun stagiair kijken.

Twee weken geleden liepen de 88 leerlingen een week langstage bij een bedrijf. ‘Een volle werkweek zijn ze aan de slag geweest’, zo laat decaan Walter de Klerk weten. Hij zette de stage samen met Etkse Muis (OKW) en Frank Brouwer (St. Binding) op. Alle drie kijken ze tevreden terug. ‘De stageweek zelf verliep heel goed en het is prachtig om te zien, hoe leuk
deze presentatiemarkt is. We lieten de bezoekers de verschillende presentaties beoordelen. Hierdoor was er een mooie wisselwerking tussen stagiairs, bedrijven en publiek. En dus werd het een echte bedrijvenmarkt’, aldus een tevreden Etske Muis na afloop.

 

‘Het allerbeste effect is dat deze stage de leerlingen heel veel heeft geleerd. De meesten hebben echt unieke dingen meegemaakt. Juist daardoor is op deze manier snuffelen voor de leerlingen zo belangrijk. Deze bedrijvenmarkt liet tenslotte extra zien, hoe goed bedrijven en leerlingen van deze leeftijd iets voor elkaar kunnen betekenen. De ene leerling weet nu
precies wat hij of zij worden wil, terwijl de andere heeft geleerd wat hij juist niet leuk vindt. Juist nu ze voor volgend jaar een richtingskeuze moeten maken, was dat heel belangrijk’, zo sluit De Klerk af.

Sluiten