Gemeente en Waterschap starten verbetering waterhuishouding bedrijventerrein

maandag 21 november 2011 16:51

In de week van 26 november a.s. starten de werkzaamheden om de waterhuishouding op en rondom de bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven te verbeteren.

 


De watergang aan de Weegmaat wordt verbonden met de watergang aan Kortland. Daardoor ontstaat een nieuw watersysteem waardoor de regenwaterafvoer van het bedrijventerrein wordt verbeterd. Daarnaast zal de kwaliteit van het oppervlaktewater verbeteren, wat goed is voor de in het gebied aanwezige agrarische bedrijven (voor de beregening en nachtvorstbestrijding).

De werkzaamheden bestaan uit het doortrekken van een bestaande watergang en het aanbrengen van een duiker onder Kortland, de weg naar het bedrijventerrein en het Wijkse Veer (N229). Deze weg zal gedurende de werkzaamheden tijdelijk worden omgelegd, maar voor alle verkeer toegankelijk blijven. Ter plaatse worden verkeersmaatregelen getroffen om het verkeer in goede banen te leiden. Als het werk niet wordt vertraagd door vorst zal het omstreeks 1 maart 2012 gereed zijn.

Voor meer informatie over de uitvoering van deze werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer J. Zalm van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, bereikbaar via telefoonnummer 030-6345847.

Sluiten