Regioconvenant bedrijventerreinen

donderdag 12 mei 2011 13:45

Op dit moment werkt de gemeente Wijk bij Duurstede met de regiogemeenten Utrechtse Heuvelrug, Rhenen, Renswoude en Veenendaal in gesprek over het samenstellen van het regioconvenant bedrijventerreinen.

Het regioconvenant wordt een samenwerkingsdocument van de hiervoor genoemde gemeenten om ruimte op bedrijventerreinen optimaal te gebruiken en om het uitgeven van nieuwe bedrijventerreinen regionaal te bezien. Om ons hiermee te assisteren hebben de regiogemeenten het adviesbureau Buck International Consultants ingehuurd. De kosten van dit bureau worden gedragen door de provincie.

Uiteraard is de mening van de ondernemers gevestigd op de bedrijventerreinen zeer belangrijk om een goed regionaal convenant te maken. Ondernemers zijn immers de bron voor het kunnen uitgeven en ontwikkelen van bedrijventerreinen.

Om de mening van de ondernemers te inventariseren zullen er een aantal acties ondernomen worden:

  • er wordt een enquête verstuurd aan alle ondernemers waarin gevraagd wordt naar uitbreidingsplannen, verhuisplannen e.d.
  • er komt een bijeenkomst voor de bestuurders van ondernemersverenigingen en parkmanagementverenigingen.
  • er wordt een schouw gehouden op onze terreinen. Jullie worden uitgenodigd om deze schouw mee te lopen/fietsen/rijden.

 

Het bovenstaande zal allemaal voor juli 2011 plaatsvinden.

De OKW is actief betrokken bij dit convenant. Een van onze doelstellingen is immers de bedrijvigheid binnen de gemeente stimuleren.

Onze leden zullen we op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Sluiten