11-04 Grote brandweeroefening bij Shell tankstation van Kerkhof

vrijdag 01 april 2011 14:56

Maandagavond 11 april wordt een grote brandweeroefening gehouden bij Shell tankstation van Kerkhof aan de Zandweg in Wijk bij Duurstede. “De veiligheid van onze klanten, passanten, onze medewerkers en de omgeving staat voorop” aldus Cor Kuijer, tankstationmanager bij van Kerkhof.

“Al langer liepen we met het idee om in samenwerking met de brandweer een oefening te organiseren. Ondanks de uitgebreide veiligheidssystemen rondom de brandstofverkoop bij ons tankstation willen we getraind zijn bij een eventuele calamiteit”. Tankstation van Kerkhof bestaat dit jaar 85 jaar en er hebben zich gelukkig nooit ongelukken voorgedaan. “Als enige bemande service tankstation in de regio zijn we ook de aangewezen partner voor het brandweerkorps. Naast de brandweer worden in de oefening onze eigen BHV’ers ingezet. Iedere medewerker bij ons tankstation is in het bezit van een BHV certificaat, ook zijn we allemaal getraind in het gebruik van onze AED. Deze hadden we als een van de eerste in Wijk bij Duurstede en is al bijna 3 jaar beschikbaar voor noodgevallen”. In verband met de oefening zal het tankstation tot 19:30 uur geopend zijn in plaats van de gebruikelijke 20:00 uur. Wat op deze avond allemaal geoefend wordt is nog een geheim, in ieder geval wordt een grote tankwagen van de Shell ingezet. Alle omwonenden ontvangen een brief van de brandweer met daarin een korte uitleg. Ook zorgt de brandweer ervoor dat de 112 hulpdienst op de hoogte is. Het komt namelijk vaak voor dat zij ten onrechte gebeld worden omdat een oefening er zo ‘echt’ uit ziet.

 

“De maand april is voor ons ook de start van de voordeelacties voor ons 85 jarig jubileum.We beginnen met deze oefening. Nog deze maand krijgt iedere inwoner van de gemeente Wijk bij Duurstede onze acties te zien in de kranten ” aldus Cor.

Sluiten