Cliënt van ABM Systems “Walraven Groep” wint BI Award 2010, mbv BI Tool CorVu

woensdag 27 oktober 2010 13:02

Internationaal georiënteerde fabrikant in bouw- en installatiematerialen Walraven heeft tijdens een spannende eindstrijd dinsdag 5 oktober jongstleden de door de Passionned Group ingestelde 'Business Intelligence Award' gewonnen.

Het bedrijf heeft door consequent gebruik en analyse van goede informatie en betrouwbare indicatoren onder andere het werkkapitaal met negen miljoen euro weten te verminderen. Tegelijkertijd zagen klanten van het bedrijf de leverbetrouwbaarheid met 15 procent toenemen.

Walraven heeft daarbij ervoor gezorgd dat de cruciale informatie over productvoorraden en servicegraden gedeeld wordt in de gehele keten. Het bedrijf heeft deze prijs volgens de vakjury verdiend omdat Walraven ervoor zorgt dat de juiste informatie op het juiste tijdstip bij de juiste personen in het juiste formaat terecht komt. De jury roemt het bedrijf omdat het daardoor een veel betere positie heeft weten te veroveren in de keten en in de branche.

De drie finalisten zijn door de jury geselecteerd uit bijna negentig bedrijven die zich hadden ingeschreven voor de BI Award. Tijdens de grondige selectieprocedure zijn de bedrijven op vele facetten doorgelicht en mochten de beste vijf bedrijven auditie doen voor de jury. De strijd ging op het laatst tussen Holland Casino, juweliersketen Lucardi en Walraven.

Tino Hartsink, ICT manager van Walraven: “Wat het meest belangrijke is, BI heeft ons geholpen - en nog steeds - bij het behalen van veel betere resultaten. Het geeft een enorme kick te zien dat goede informatie daarbij van wezenlijk belang is”.

De uitreiking van de Business Intelligence Awards is op 5 oktober jl. uitgezonden in het Radio 1 programma Avondspits. “Intelligente organisaties zijn sensitief, slim en adaptief. Op basis van betrouwbare en integrale informatie weten slimme organisaties substantieel betere resultaten te behalen.” aldus jurylid Daan van Beek en auteur van het boek ‘De intelligente organisatie’. De scores op de prestatie indicatoren worden nauwgezet geanalyseerd en besproken. Daarna wordt gericht actie ondernomen.

Voor meer informatie neemt u contact op met:

info@abmsystems.nl

Sluiten