26-08 KvK inloopmiddag ontwikkeling bedrijventerrein

vrijdag 20 augustus 2010 14:16

Voor de bedrijventerreinen in Wijk bij Duurstede is een nieuw bestemmingsplan in de maak. De gemeente vindt het belangrijk om te weten hoe u over het bestemmingsplan denkt. Kloppen de gegevens en bieden de voorschriften die er in staan voldoende ruimte voor uw bedrijf om te groeien?

Hiertoe vindt er op donderdag 26 augustus 2010 van 16.30 tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst plaats in ‘t Dorpshuys Cothen, C.B. Kentiestraat 2, 3945 CB te Cothen over het voorontwerp bestemmingsplan “Bedrijventerreinen”.Het voorontwerp bestemmingsplan ligt ter inzage in het stadskantoor en is te raadplegen op de site: https://www.wijkbijduurstede.nl/actueel/stukken-ter-inzage

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland in samenspraak met de OKW (OndernemersKring Wijk bij Duurstede), de OVC (Ondernemers Vereniging Cothen) en de SPBW (Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede).

Uw bedrijf valt in het gebied waarvoor dit bestemmingsplan het toegestane gebruik en bebouwing regelt. Het is met het oog op uw huidige bedrijfsvoering maar ook voor uw eventuele toekomstplannen aan te raden kennis te nemen van de planregels in het nieuwe bestemmingsplan. Overigens zijn in het plan geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen.

Het kan zijn dat u vindt dat uw bedrijf onjuist bestemd of ingetekend is op de plankaart van het nieuwe bestemmingsplan; Of dat bepaalde planregels in het plan uw bedrijfsvoering ten onrechte of te veel beperken. In dat geval heeft u de mogelijkheid een inspraakreactie in te dienen bij de gemeente.

Met deze inspraakreactie verzoekt u het college het bestemmingsplan aan te passen. Inspraakreacties kunnen tot -dus vóór- 8 september 2010 worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede t.a.v. mw. Marian Bruins Slot, afdeling SBP, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede. U kunt ook een e-mail sturen naar info@wijkbijduurstede.nl.

De inloopbijeenkomst biedt u op informele wijze de mogelijkheid om te zien wat er over uw bedrijfslocatie in het plan staat. Medewerkers van de gemeente en Kamer van Koophandel zijn aanwezig om een toelichting te geven. Het doel is om onduidelijkheden weg te nemen, mogelijke fouten uit het plan te halen en uw opmerkingen of meningen te inventariseren. Ook adviseren we u graag bij uw afweging om een inspraakreactie in te dienen.

In juli jl. heeft de gemeente een brochure verspreid over de inloopbijeenkomst aan ondernemers. Ook hierin treft u de nodige informatie aan. Vanaf 17 augustus is deze te raadplegen op genoemde gemeentewebsite.

U bent op donderdag 26 augustus van harte welkom in ‘t Dorpshuys.

Wij vragen u het inschrijfformulier te gebruiken om aan te geven of u aanwezig zult zijn. Dan staan wij met voldoende adviseurs voor u klaar.

Mocht u niet in gelegenheid zijn om langs te komen en wilt u toch uw vragen of opmerkingen aan ons kenbaar maken, dan kunt u contact opnemen met Peter Ewalts van de Kamer van Koophandel (t: 030-2396 619 / e: pewalts@middennederland.kvk.nl ).

Met vriendelijke groet,

mede namens de OKW, OVC en de SPBW,

Peter Ewalts

Accountmanager KvK

Sluiten