AEGIR-Marine helpt jongeren levend en wonend

vrijdag 28 augustus 2009 12:03

Child at Venture, een stichting die jongeren in ontwikkelingslanden helpt ondernemer te worden en AEGIR-Marine BV, een merkonafhankelijke service- en verkooporganisatie voor de wereldwijde maritieme industrie, gaan Filippijnse jongeren die leven en werken op de vuilnisbelt helpen bedrijfjes op te zetten.

De samenwerking bestaat uit het ‘adopteren’ van een groep van 15 Filippijnse jongeren die een individueel ondernemerschaptraject ingaan. De jonge Filippino’s zijn deze maand door Child at Venture getraind in ondernemerschap. Enkele jonge potentiële ondernemers hebben aangegeven te willen starten met een motor repareer bedrijf, een snackbar of een winkel.

AEGIR-Marine ondersteunt dit traject voor 18 maanden en is zowel financieel als inhoudelijk bij de ondernemers betrokken. Onderdeel van dit ‘adopted’ project is een bezoek van AEGIR-Marine medewerkers aan de jonge ondernemers in de Filippijnen. Zij zullen de jongeren ter plekke steunen met extra training en cursussen.

Door geringe opleidingsmogelijkheden en grote werkloosheid ontbreekt het jongeren in ontwikkelingslanden veelal aan een goed toekomstperspectief, waardoor ze kwetsbaar zijn voor criminaliteit en uitbuiting. Ondernemerschap biedt jongeren een goed alternatief. Child at Venture traint, financiert en begeleidt jonge ondernemers met behulp van het Nederlandse bedrijfsleven.

Jamy Goewie, oprichter en directeur van Child at Venture: “Ons businessmodel is om Nederlandse ondernemers te koppelen aan jonge ondernemers in ontwikkelingslanden. De kennis van de ervaren ondernemers is de sleutel voor het succes van de jonge ondernemers. Child at Venture en onze jonge ondernemers zijn dan ook heel blij met de steun van AEGIR-Marine en verheugen ons op de samenwerking.”

Ruud Muis, directeur van AEGIR-Marine: “Mijn compagnon Hans Dekker en ik reserveren structureel een gedeelte van de bedrijfswinst om mensen een kans te geven een eigen bestaan op te bouwen. Uitgangspunt moet zijn dat het project door de medewerkers van AEGIR wordt gedragen, dat onze ondersteuning tijdelijk is en mensen een kans geeft op eigen benen te staan. Verder willen we dat AEGIR actief betrokken is bij het project en dat het dus meer is dan het overmaken van geld. Child at Venture sluit helemaal aan bij deze randvoorwaarden en we kijken dan ook met enthousiasme uit naar de uitvoering van dit project.”

Over Child at Venture

Child at Venture stimuleert ondernemerschap onder kansarme jongeren in ontwikkelingslanden. Dit gebeurt door zowel individuele jongeren als pedagogische instellingen te ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf. Child at Venture heeft sinds haar oprichting eind 2005 in 19 ondernemingen geïnvesteerd, in zeven landen waaronder een vakopleidingsprogramma in Vietnam, een guesthouse in Kenia, een autowasserij in Sierra Leone, een restaurant in Gambia, een naaiatelier in Cambodja en een landbouwcoöperatie in de Filippijnen. Hierbij zijn in totaal zo’n 600 jongeren betrokken. De ondersteuning van Child at Venture is zowel financieel als inhoudelijk. Child at Venture richt zich op haar beurt voor de financiering van deze projecten op het Nederlandse bedrijfsleven onder het motto ‘Ondernemers voor Ondernemers’. Meer informatie: www.childatventure.org

Voor meer informatie:

Jamy Goewie, oprichter en directeur Child at Venture.

+31 20 7703354 of 06-50677781

Over AEGIR-Marine

AEGIR-Marine BV is een merkonafhankelijke service- en verkooporganisatie voor de wereldwijde maritieme industrie, met een onderscheidend vermogen gebaseerd op product en marktkennis, klantgerichtheid, flexibiliteit en een de wil om zaken ‘beter te doen’. De diensten en producten van AEGIR-Marine BV zijn van kritisch belang voor haar klanten. Meer informatie www.aegirmarine.com

Voor meer informatie

Ruud Muis, directeur AEGIR-Marine.

Telefoon +31 343 432 509

Sluiten