SPBW: revitaliseren doe je samen!

woensdag 24 juni 2009 10:40

Iedereen die woont of werkt op de bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven zal gezien hebben dat hier de laatste maanden veel veranderd is. Thans wordt er gewerkt aan de aanleg van de beide infohavens en fietsroutes en de laatste bestratingswerkzaamheden. De revitalisering is dus al in een ver gevorderd stadium.

De openbare straatverlichting, het nieuwe groenplan, de bewegwijzering en de beveiliging staan gepland na de zomervakantie. De voortgang loopt gestaag door. Dat is waar we nu al die jaren voor gestreden hebben met elkaar. Met we bedoelen we ditmaal de SPBW.

SPBW betekent; Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede. Vier jaar geleden werd door de OKW de Commissie 3B aangesteld met als doelstelling Bewegwijzering Beveiliging Broekweg op orde te brengen.

Binnen een jaar had 3B dit voor elkaar, echter door enorme pakketuitbreidingen duurde het nog bijna twee jaar voordat er daadwerkelijk met de revitalisering gestart kon worden.

Met name door: aanleg van Langshaven, welke tevens beveiligd moest worden; glasvezel kwam uiteindelijk tot stand; certificaat KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen) werd behaald en we zijn thans betrokken bij het nieuwe verlichting- en groenplan. U begrijpt, dit heeft veel tijd en energie gekost, maar daarmee hebben we resultaat behaald.

Doordat commissie 3B in maart dit jaar is overgegaan in SPBW is er veel meer slagkracht ontstaan. Slagkracht met name in de overlegsfeer met; Gemeente, politie, brandweer, KVO-B, Kamer van Koophandel Utrecht, etc. De mening van SPBW weegt inmiddels behoorlijk mee.

Bij onze ronde langs de bedrijven betreffende de beveiliging en bewegwijzering hebben wij inmiddels circa 90% draagvlak behaald en we moeten zelfs nog bedrijven bezoeken. De SPBW vertegenwoordigt straks ruim honderd bedrijven met ongeveer 1200 medewerkers.

Hierdoor kan de SPBW slagvaardig handelen met het onderwerp Parkbeheer in het bijzonder. Dit enorme draagvlak is ontstaan door de reeds deelnemende bedrijven. Wij danken hierbij iedereen voor het in de SPBW gestelde vertrouwen.

Tot slot wil ik u meedelen dat er al zoveel is bereikt. Onder andere uit het Regionaal Platform Criminaliteitsbestrijding Utrecht blijkt dat wij als SPBW in de Provincie ver voorop lopen met de organisatiestructuur betreffende alle onderwerpen die Parkbeheer omvatten. Collega-stichtingen willen graag met ons aan tafel over hoe wij dit tot stand hebben weten te brengen. Voorwaar een uitstekend resultaat waar wij best trots op zijn, immers:

Revitaliseren doe je samen!!

Namens de SPBW,

Winfried Molthoff,

Voorzitter

 

Sluiten