Beveiliging en bewegwijzering staan voor de deur

maandag 27 april 2009 10:51

Nu de revitalisering in gang is gezet, wegen opnieuw worden bestraat, attentievlakken worden gerealiseerd met fietspaden komen de beveiliging en bewegwijzering ook in zicht. Dit betekent dat het tijd wordt de fondsen hiervoor bijeen te krijgen van de ondernemers op de bedrijventerreinen Broekweg en Langshaven. Hiertoe zal in de komende weken contact met de ondernemers worden opgenomen door de bestuursleden en directeur van de Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede (SPBW). Omdat deze Stichting een nieuwe rechtspersoon is worden ook de ondernemers die reeds een deelnemers-overeenkomst hebben getekend met de werkgroep 3B opnieuw bezocht. Het is een hele klus voor de bestuurders Winfried Molthoff, Theo van den Heuvel, Jan van der Horst en Ruud Mast om alle ondernemers te bezoeken, maar we willen er voor zorgen dat iedereen meedoet. Alle bedrijven op de Langshaven doen al mee en we gaan er van uit dat ook alle bedrijven op de Broekweg ervoor gaan, want beveiligen doe je samen!!!

Hoe zat het ook al weer

Gemeente, provincie, politie, brandweer en bedrijven zagen het belang in van schone, mooie, veilige en duurzame bedrijventerreinen. Met z´n allen kregen we het voor elkaar daar een flinke som subsidie voor te krijgen, maar er was één voorwaarde: De ondernemers moesten een deel bijdragen! Dat wilden zij wel doen maar dan wel aan iets waar ze ook werkelijk iets aan hadden: Een goede beveiliging en bewegwijzering! Iedereen was het ermee eens en zo gebeurt het nu dus.

Waarom beveiliging?

De bedrijventerreinen zijn erg open en gemakkelijk toegankelijk. In het verleden zijn diverse inbraken en diefstallen gepleegd, computers gestolen, hele winkels leeggehaald, ijzerwaren ´geleend´ en met name de laatste tijd vandalisme. We behoren echt niet tot de meest beruchte bedrijventerrein, maar verbeterpunten zijn er zeker.

Hoe?

Door de gedeeltelijke afsluiting in de nachtelijke uren en door een goed stelsel van camera´s die de beide bedrijventerreinen bestrijken gaat een belangrijke preventieve werking uit. We gaan werken met intelligente camera´s die beweging en zo nodig nummerborden registreren. De allernieuwste technologie wordt toegepast gebaseerd op het pas aangelegde glasvezelnetwerk! Uiteraard gaan wij geen boeven vangen, maar de politie kan het nu wel, omdat aan hun eis van verificatie voldaan wordt.

Wanneer?

De glasvezel ligt er bijna met aansluitkastjes en zodra de stratenmakers klaar zijn gaan wij aan de gang.

Hoeveel kost het?

De hele beveiliging en bewegwijzering is begroot op € 200.000,--. De totale revitalisering was begroot op 1,9 miljoen Euro. De gemeente en provincie dragen 1,7 miljoen bij en wij, de ondernemers, dus 2 ton.

Wie betaalt het en voert het uit?

De onlangs opgerichte Stichting PBW zorgt voor de fondsverwerving en beheer van de beveiliging en bewegwijzering. Voor het bijeenbrengen van de financiën worden bedrijven verdeeld in grote, middelgrote en kleine bedrijven, die respectievelijk éénmalig € 4.500,--, € 2.250,-- en € 750,-- bijdragen. Voor het onderhoud, aansluiting alarmcentrale, administratie kosten parkbeheerder etc. wordt voor het eerste jaar een bedrag van € 300,-- gerekend, voorlopig voor alle bedrijven hetzelfde bedrag.

Wat bespaart het u?

De kosten voor de bovenvermelde voorzieningen worden gemakkelijk terugverdiend. Interpolis heeft al aangegeven dat zij 15% korting geeft op de verzekeringspremie voor brand en kortingen voor andere verzekeringen. De Parkbeheerder gaat zorgen voor goedkopere mogelijkheden, want collectieve voorzieningen zoals gezamenlijk groenonderhoud, energie inkoop, ict-voorzieningen, verzekeringen en gezamenlijke afvalstromen komen hierbij in beeld. Kortom, iedereen die meedoet kan daar gewoon financieel beter van worden......maar eigenlijk doen we het natuurlijk gewoon samen, samen de mooie bedrijventerreinen, samen de voorzieningen voor elkaar krijgen en ...... samen trots zijn op onze bedrijventerreinen!

Winfried,
Theo,
Jan,
Ruud.

Sluiten