Feestelijke opening van bijzonder kantoor AEGIR-Marine BV

vrijdag 12 september 2008 12:16

Zaterdag 6 september is het nieuwe kantoor van AEGIR-Marine in Wijk bij Duurstede op feestelijke wijze geopend. De moeders van oprichters en eigenaren Ruud Muis en Hans Dekker hebben door het onthullen van een plaquette het pand geopend.

De tekst op deze plaquette is bijzonder kenmerkend voor AEGIR-Marine, leverancier van service en onderdelen voor stern tube seals: "Beloof niet meer dan je waar kunt maken, maar lever meer dan je hebt beloofd". Vele klanten, leveranciers, familie en vrienden waren aanwezig om samen te toasten op deze speciale dag. 

Het nieuwe pand van AEGIR-Marine is ontworpen door Architectenburo Van Doeveren en ingericht door Logge BV. Beiden hebben een specifieke opdracht meegekregen. Het nieuwe gebouw moest transparant, licht en milieuvriendelijk worden. Een scheepsbouwloods uit de jaren 50 inspireerde voor de indeling met kantoren aan de voorzijde met zicht op de werkplaats. Ook is het gehele pand voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling. Een en ander wordt gevoed door een z.g. warmtepomp. Een warmtepomp maakt gebruik van de natuurlijke warmte in de aardkorst. In het geval van ons kantoor zijn er een 10-tal bronnen geboord van meer dan 70 meter diep. Alle verlichting in de kantoren werkt via aanwezigheidssensoren. De inrichting is ook volledig geïnspireerd door de scheepsbouw. Er zijn bijvoorbeeld bijzondere bureaus gemaakt van steigerdelen die vervolgens in epoxy zijn gegoten en aanlegpalen om alle bedrading in weg te werken.

AEGIR-Marine BV kan vanuit deze locatie nog beter de ondersteuning van haar wereldwijde klantenkring garanderen. De uitgebreide voorraad garandeert zeer korte levertijden en optimale flexibiliteit. Gezien de groei van de omzet en de klantenkring heeft AEGIR bovendien besloten een aansluitend kavel aan te kopen. Hiermee is ook voor de toekomst voldoende groeiruimte voor de onderneming gegarandeerd.

Sluiten