Nieuwsbrief VNO-NCW-MKB

MKBdonderdag 25 november 2021 14:59

Hans Bakker, coördinator lokale lobby/regiomanager Beter Aanbesteden bij MKB-Nederland, praat ondernemers bij over verschillende onderwerpen.

Corona en de gevolgen voor ondernemers hebben de volle aandacht van MKB-Nederland. Wij houden u daar via onze nieuwsbrieven en de media op de hoogte. Daarnaast zijn er een aantal activiteiten die voor u van belang kunnen zijn en waarover wij u willen informeren.

 

Campagne Toekomstcheck

Na ruim anderhalf jaar zit de Nederlandse economie weer in de lift. Dat betekent niet dat de financiële zorgen van ondernemers meteen verdwenen zijn. Veel ondernemers hadden de afgelopen tijd vooral één zorg: het bedrijf overeind houden. Nadenken over de lange termijn schoot erbij in. Het is belangrijk om nu het vizier op de toekomst te richten. Daarbij is goed inzicht in de financiële situatie bij verschillende scenario’s van groot belang. De Toekomstcheck is een initiatief van MKB-Nederland in samenwerking met het Ondernemersklankbord, de Kamer van Koophandel en VNO-NCW en wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Meer informatie » Lees meer

Programma Beter Aanbesteden

Overheden en ondernemers zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de inkooppraktijk. Dit proces krijgt nu een extra impuls met het vierjarige programma Beter Aanbesteden van MKB-Nederland, VNO-NCW en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en PIANOo  Het programma biedt ondersteuning aan initiatieven uit (vooral) de regio, gericht op het verbeteren van het inkoopproces en de dialoog en samenwerking tussen overheden en ondernemers.

U kunt op lokaal en regionaal niveua activiteiten organiseren die inkoop en aanbesteden beter maakt. Wij roepen op om de dialoog aan te gaan: opdrachtgevers en opdrachtnemers met elkaar in gesprek! Meer info https://www.pianoo.nl/nl/themas/beter-aanbesteden

 

Good Busy 

"Ondernemers omarmen met hun collega's het vrijwilligerswerk en kunnen zo nog meer waarde toevoegen aan de samenleving". Voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof, nodigt ondernemers uit om, met de hulp van de tools van Good Busy, vandaag nog aan de slag te gaan met medewerkersvrijwilligerswerk. Good Busy is een initiatief van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) / Platform Vrijwillige Inzet. Dit in het kader van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Via de Good Busy community biedt branchevereniging NOV kennis, inspiratie en actie om ‘goed doen’ eenvoudiger te maken. Good Busy verenigt de bedrijven die ‘goed willen doen’ en helpt hen verder op weg. Daarmee maken we Nederland mooier; dat is goed voor jouw bedrijf, jouw medewerkers én de samenleving. Je bepaalt zelf op welke manier je jouw medewerkers inzet voor goede doelen. Wil je hier meer over weten? Jacco Vonhof legt in een kort filmpje het belang voor ondernemers uit hier

Op de website www.goodbusy.nu vind u alle informatie en toolkits.

 

Save the date DGA-congres 10 maart 2022

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het 2e landelijke DGA-congres, exclusief voor directeur-grootaandeelhouders, op donderdag 10 maart 2022 vanaf 16.00 uur.

Tijdens dit congres staat u centraal.

Laat u inspireren door collega-directeur grootaandeelhouders die hun verhaal vertellen, hoor van de politiek wat de plannen zijn voor de komende jaren en ga daarover in gesprek met elkaar en met Jacco Vonhof en Ingrid Thijssen.

Meer informatie. Klik hier

 

Als u vragen hebt of mee wil doen dan kunt u met mij contact opnemen!

 

Met vriendelijke groet,

 

Hans Bakker,

coördinator lokale lobby/regiomanager Beter Aanbesteden

 

Koninklijke

Vereniging

MKB-Nederland

 

Sluiten