Ondernemers uit Wijk bij Duurstede in de spotlights

2015-11-08molen-wijk-bij-duurstedesaskiahartogfotografiedsc00047maandag 27 september 2021 12:02

Tijdens het OKW Café van 4 oktober wordt de primeur vertoond van drie korte video’s van Wijkse ondernemers.

In de video's vertellen Willem en Jacob Mulder van Gildeslager Mulder, Joost Posthouwer van Van Hout Meubelmakerwerk en Marcel de Backer van New Forrest over hun bedrijf en geven een kijkje achter de schermen.

Deze video’s zijn het sluitstuk van een serie ter promotie van Wijk bij Duurstede. Twee eerdere producties stonden in het teken van toerisme en recreatie. Deze derde productie draait om het ondernemersklimaat in Wijk bij Duurstede dat zich kenmerkt door toonaangevende en innovatieve industrie en handel. En dat is niet vreemd, want de volksaard van de inwoners en handelaren van het vroegere Dorestad zijn naadloos overgegaan in de huidige ondernemers van Wijk bij Duurstede.


In Wijk vind je– net zoals Dorestad vroeger - terug wat vroeger heel gewoon was: daadkracht en innovatievermogen. Dat danken we aan Rorik, graaf van Dorestad en hertog van Frisia. Zijn dna stroomt in het bloed van de eigentijdse ondernemers van Wijk bij Duurstede. Rorik wijst de weg naar de beste plek voor een winkel, kantoor of innovatieve onderneming. Immers, hij weet wat de potentieel geïnteresseerde ondernemer gaat ontdekken in Wijk bij Duurstede: ‘Hier valt iets te halen!’.


De video’s van de drie in beeld gebrachte ondernemers zijn na 4 oktober op de website vande OKW te zien.

Het eerder uitgebrachte tweeluik staat in het teken van virtuele stadswandelingen. Het Wijk van lang geleden en het huidige bruisende centrum komt tot leven voor kijker en luisteraar. Stadsdichter en verteller André van Zwieten fungeert als gids. Zijn feitenkennis, anekdotes en beeldende verteltrant verleiden de kijker en luisteraar om Wijk bij Duurstede fysiek te gaan bezoeken!
Deel 1 gaat over de historie en het pittoreske centrum.
Deel 2 gaat over het verleden en heden van de ligging aan het water.

De video’s zijn mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Wijk bij Duurstede, voormalig centrummanagement, Ondernemersvereniging Binnenstad Wijk bij Duurstede, OKW, museum Dorestad en gemeente Wijk bij Duurstede. Geproduceerd door Huub Bakker van B-Captured Media en vormgever André van Zwieten.

« Terug