Nieuwsbrief MKB NL met handreiking gemeenteraadsverkiezingen

MKBmaandag 13 september 2021 10:57

Update van Hans Bakker, coördinator lokale lobby/regiomanager Beter Aanbesteden van Koninklijke MKB Nederland.

Geacht bestuur Lokaal Partners en afdelingen MKB-Nederland,

 

We zijn weer aan de slag. De vakanties liggen achter ons. Naast de landelijke ontwikkelingen zijn er ook op lokaal niveau weer voldoende uitdagingen.

In deze nieuwsbrief twee onderwerpen: Gemeenteraadsverkiezingen 2022 en aanbod MalieAcademy.

 

Gemeenteraadsverkiezingen 16 maart 2022

De politieke partijen zijn druk bezig om de verkiezingsprogramma’s te schrijven. Een goed moment om als bedrijvenkring/ondernemersvereniging van je te laten horen. Wat zijn de wensen van het lokale bedrijfsleven? Wat verwachten de ondernemers van de gemeente? En zo zijn er nog meer vragen te stellen en antwoorden te geven.

 

We hebben een Handreiking Gemeenteraadsverkiezingen gemaakt waarin de belangrijkste onderwerpen staan die op lokaal niveau spelen. Deze Handreiking treft u als gekoppeld document (onderaan deze webpagina) aan. Uiteraard zijn dit de thema’s die voor alle gemeenten van belang zijn. We weten niet wat er specifiek in uw gemeente speelt. Daarvan bent u het beste op de hoogte. De Handreiking kan als kapstok worden gebruikt aangevuld met uw wensen en onderwerpen.

 

Aanbod MalieAcademy

De MalieAcademy is door MKB-Nederland en VNO-NCW opgericht en leert jou alles over de toekomst van ondernemen door middel van hoogwaardige opleidingen en trainingen. Dit najaar start onder andere de opleiding “Innoveren en samenwerken voor de grote transities” in samenwerking met de Open Universiteit. Daarbij werk je als ondernemer aan innovatie voor de grote transities, leer je welke kansen die transities je bieden, en ook welke uitdagingen je tegenkomt als je gaat samenwerken met innovatiepartners. Verder start dit jaar voor de tweede maal de opleiding “Next Level Ondernemen” in samenwerking met de TU Delft, Nyenrode en de Baak. Hoe ga je als ondernemer om met nieuwe vormen van technologie en innovatie? Wat vraagt dit van jouw leiderschap? Hoe zorg je ervoor dat je niet achter de feiten aanloopt maar juist voorop loopt? In deze unieke opleiding krijg jij de handvatten om voorbereid te zijn op de dag van morgen. Voor meer informatie over deze en andere opleidingen, ga naar de website van de MalieAcademy.

 

Wij verzoeken u deze nieuwsbrief aan uw leden door te sturen!

 

Voor vragen ben ik altijd bereikbaar.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Hans Bakker,

coördinator lokale lobby/regiomanager Beter Aanbesteden

 

Koninklijke

Vereniging

MKB-Nederland

 

Bezuidenhoutseweg 12, Den Haag

Postbus 93002, 2509 AA Den Haag

Mob. 06-11351691

Website: www.mkb.nl

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Handreiking gemeenteraadsverkiezingen 2022 VNONCW MKBNL DEF44,8 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug