Overkoepelende samenwerking Wijkse ondernemers

Infografic samenwerking 3donderdag 29 april 2021 09:21

Een nieuw initiatief vanuit het Ondernemersfonds, Centrummanagement en de Ondernemerskring: betere en brede samenwerking in belang van alle ondernemers. OKW-voorzitter Hardy Smit licht toe.

Leden van de Ondernemerskring Wijk bij Duurstede,

Al langere tijd loopt ik met de gedachte of de samenwerking van alle ondernemers in Wijk bij Duurstede wel optimaal is. Bij navraag blijkt dat in Wijk bij Duurstede; Cothen en Langbroek ca 14 meer en minder actieve ondernemersverenigingen actief zijn. Van enige samenwerking is niet echt sprake.

Deze gedachte werd nog eens versterkt toen bleek dat de ondernemers uit het centrum in de problemen kwamen. Enerzijds door de leegloop in het centrum anderzijds door bestuurlijke perikelen. Ook tijdens de corona-periode kwam ik tot de conclusie na intensief aan het project WijkHerstelt te hebben gewerkt, dat meerdere ondernemersgroepen wel ondersteuning konden gebruiken.

Na wat oriënterende gesprekken met Centrummanagement en het Ondernemersfonds kwamen we gezamenlijk tot een eensluidende slotsom: Er zou meer moeten worden samengewerkt om tot betere resultaten te komen! Elkaar informeren over activiteiten/plannen/events/culturele zaken en zaken met Gemeentelijke kenmerken en raakvlakken.

Deze twee beelden komen uit de Infographic die je onderaan dit artikel als bijlage treft. Hierin vind je een samenvatting van hoe we hier samen aan verder kunnen werken.

Dit idee hebben we aan een Klankbordgroep uit de OWW leden voorgelegd. Er is stevig gediscussieerd over de voors en tegens; over de historie van dit soort initiatieven uit het verleden; over de valkuilen en mogelijkheden. Zorgvuldige stappen is een eerste vereiste; goede communicatie ook belangrijk; draagvlak onder de meerderheid een vereiste.

Uiteindelijk hebben we met algemene stemming besloten de eerste stappen in deze ontwikkeling te zetten. Het resultaat staat in de Infografic die als bijlage is gegeven. De eerste stap zetten we in een volgend gesprek met de Wethouders uit Wijk bij Duurstede.

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen via onze Nieuwsbrief.

We staan open voor ideeën van onze leden die deze samenwerking kunnenversterken. Dus schroom niet deze via de mail of telefoon te geven.

Hartelijke groet ook namens het Bestuur OKW,

Hardy Smit

0653104744

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Infographic VOW paraplu799,3 kBapplication/pdfdownload

« Terug