NK Tegelwippen: doe mee!

NK Tegelwippendonderdag 15 april 2021 15:48

Oproep aan Wijkse ondernemers: doe mee met het NK Tegelwippen. Wie verruilt de meeste tegels voor groen?

Het jaarlijkse NK Tegelwippen is begonnen en ook de gemeente Wijk bij Duurstede doet mee. De gemeente gaat de strijd aan met ruim 70 andere Nederlandse gemeenten. Wie verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? Ook ondernemers kunnen de handen uit de mouwen steken!

“Door tegels te vervangen door groen, kan iedereen een steentje bijdragen aan een fijn klimaat in onze gemeente. Samen met ons,” geeft wethouder Hans Marchal aan. Overal worden tegels vervangen voor groen om zo wateroverlast en droogte te voorkomen. Ook om koelte te bieden in tijden van hitte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten.

Gezonde werknemers

Met het NK Tegelwippen worden ook ondernemers uitgedaagd om hun bedrijventerrein of tuin te vergroenen. Meer groen is namelijk niet alleen voor planten en dieren fijn, maar ook goed voor werknemers. Mensen voelen zich zowel fysiek als mentaal beter in een groene omgeving. Een entree met planten en bloemen is ook gelijk een mooi visitekaartje wanneer je klanten ontvangt op kantoor.

Klimaatbestendige gemeente

Het is de ambitie van de gemeente Wijk bij Duurstede om de volgende jaren stappen te maken naar een klimaatbestendige gemeente. De gemeente kan dit niet alleen. Een heel groot deel van de gemeente is particulier terrein, van inwoners en ondernemers. Een groen Nederland begint dan ook echt in eigen tuin. Inwoners, woningcorporaties, scholen en bedrijven kunnen een belangrijke bijdrage leveren om Nederland klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen. Elke tegel telt!

Wint Wijk bij Duurstede de Gouden Tegel?

Vanaf dinsdag 30 maart kan iedereen zijn of haar gewipte tegels aanmelden via de website NK Tegelwippen. Deze tegels worden automatisch opgeteld bij de Tegelstand van de gemeente. De gemeente die vóór donderdag 30 september 2021 de meeste tegels per inwoner wipt, wint de Gouden Tegel! Ook bewoners of ondernemers die hun (gevel)tuin veranderen, maken kans op een prijs. Elke maand wordt door een vakjury de Wipper van de Maand uitgekozen.

Al deze Tegelwippers zijn genomineerd voor de grote publieksprijs die begin oktober wordt uitgereikt.

« Terug