Revius Lyceum Doorn op zoek naar regionale werkgevers

logo Revius Lyceum Doornvrijdag 09 april 2021 15:32

Conrector F. Veenendaal zoekt betrokkenheid voor nieuw praktijkgericht vak: Technologie en Toepassing (T&T)

 LS,

 

Graag kom ik met u in contact om te spreken over een nieuw vak dat o.a. op het Revius Lyceum in Doorn ontwikkeld wordt.

Vanaf 2024 worden de VMBO-afdelingen Gemengde leerweg (GL) en Theoretische leerweg (TL) samengevoegd tot de nieuwe leerweg.

In de nieuwe leerweg is het verplicht één praktijkgericht vak aan te bieden.

Het Revius Lyceum is één van de landelijke pilotscholen die daar in meewerken en meeschrijven.

Op het Revius Lyceum wordt geschreven aan het vak Technologie en Toepassing (T&T). De kaders voor dit vak zijn door het SLO ism het ministerie en het platvorm VMBO ontwikkeld.

 

Vanaf schooljaar 2021-2022 gaan de eerste klassen (mavo-3) dit vak volgen.

Het ideaal beeld voor dit vak is de betrokkenheid van regionale werkgevers die samen met de school een opdracht aan de leerlingen geven waar de leerlingen in een lesmodule van 10 tot 12 weken aan werken.

De tijdsinvestering voor de werkgevers beperkt zich tot een overleg met de docenten T&T die samen met de werkgever een opdracht formuleren. De leerlingen gaan volgens de leslijnen van het vak aan de slag de opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. Bij de afsluiting worden de producten aan de opdrachtgever gepresenteerd en overhandigd.

Op dit moment werken we aan een module waarin een digitale feestverlichting wordt gemaakt. Daarbij is creativiteit van belang en kennis van robotica (werken met arduino’s). Ander modules waar aan geschreven wordt zijn: werken aan de inrichting van een woonwijk, de samenstelling en productie van gezonde tussendoortjes voor scholieren en diverse onderwerpen op het gebied van duurzaamheid.

Kunt u hierin een rol spelen? Stuur een e-mail aan F.Veenendaal@reviusdoorn.nl

   

Met vriendelijke groet,

 

F. Veenendaal

Conrector

Revius Lyceum Doorn

« Terug