Ook ondernemers van Wijk bij Duurstede gaan op groen

EWEC wijk bij duurstededonderdag 08 april 2021 14:54

Misschien is het je al opgevallen: deze weken prijken drie lokale ondernemers op de driehoeksborden in onze gemeente. De reden is dat ze heel bewust klant zijn van EigenWijkse Energie | om, onze eigen lokale energiemaatschappij.

Elk hebben ze een persoonlijke keuze gemaakt voor eerlijke, lokale en betaalbare energie. In ’t Groentje vertellen ze komende weken in interviews over de duurzame keuzes die ze maken: wat lukt er, wat nog niet.

EigenWijkse Energie is onderdeel van de EigenWijkse Energie Coöperatie. Het bedrijf levert 100% groene en lokale energie aan particulieren en bedrijven.

“Voor particuliere gebruikers behoren we tot de goedkoopste aanbieders van het land”, zegt directeur Sarida van der Meer. “Ons doel is niet om met de verkoop van energie een hoop geld te verdienen, maar om iedereen de kans te geven om voor een net bedrag echt groene energie af te nemen. De winst die we maken stroomt weer terug in de gemeenschap: we bekostigen er bijvoorbeeld deels de openbare laadpalen mee, die we in de gemeente plaatsen”, aldus Sarida.  

EigenWijkse Energie is onderdeel van de landelijke coöperatie om | nieuwe energie. In deze koepel zijn 50 lokale energiecoöperaties verenigd.  De koepel zorgt voor de administratieve afhandelingen en garandeert de levering van lokale energie. “Voor echte grootgebruikers, zijn wij misschien niet altijd de goedkoopste,  maar wel altijd de groenste keuze”. EigenWijkse Energie |om is recent - voor het 6de jaar op rij - door de Consumentenbond, Greenpeace, WISE en Natuur & Milieu uitgeroepen tot groenste leverancier van Nederland. 

Bij de Energiewinkel kan iedereen terecht voor een persoonlijk energieadvies. En hier kan je meteen een offerte opvragen als zakelijke klant. Het is zelfs mogelijk je privéadres mee te nemen in het zakelijk contract.

www.ewec.nl - www.samenom.nl.

Sluiten