SPBW Update februari

ANPR Uitrit Molenvliet zonder kentekenvrijdag 12 februari 2021 13:16

Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede deelt de stand van zaken van een aantal specifieke thema's, waaronder de recente diefstal van aanhangwagens.

Stichting Parkbeheer Bedrijventerreinen Wijk bij Duurstede (SPBW)

Nieuwe detectielussen

In de tweede helft van 2020 zijn bij de in- en uitgang van de Molenvliet nieuwe detectielussen voor de slagbomen in het asfalt gelegd. De oude lussen ‘lekten’ waardoor storingen ontstonden en de slagbomen soms open bleven staan. Het werk is uitgevoerd door M&N die ook de slagbomen op de Vogelpoelweg en de Weegmaat hebben geleverd en geïnstalleerd. De bedoeling is dat ook de slagbomen op de Molenvliet op termijn vervangen worden door hetzelfde type slagbomen als op de andere ingangen naar de bedrijventerreinen.

Diefstal aanhangwagens

Er zijn de afgelopen maanden een paar aanhangers met waardevol materiaal gestolen. De camera’s en met name de kentekenregistratie camera’s hebben veel informatie opgeslagen over de kentekens van de auto’s en aanhangers en hoe ze te werk zijn gegaan, zie foto (kenteken onleesbaar gemaakt). De informatie is overgedragen aan de politie die deze gevallen en nog een incident met een beschadigd hek nu onderzoekt.

Heel Wijk In de Zon (HWIZ)

Vanuit burgers en de politiek wordt regelmatig de vraag gesteld waarom er zonnevelden worden aangelegd terwijl op de bedrijventerreinen en daarbuiten op veel (grote) daken ook nog veel zonnepanelen gelegd kunnen worden. Vorig jaar zijn wij van de SPBW betrokken geweest bij de projectgroep ‘Heel Wijk In de Zon’. Deze projectgroep heeft met steun van de gemeente en het Ondernemersfonds 45 business cases naar geïnteresseerde bedrijven gestuurd. Juist op dat moment kwam de pandemie met het coronavirus ons land binnen. Veel bedrijven hebben daarop om begrijpelijke redenen de zonnepanelenplannen voorlopig op ‘hold’ gezet vanwege de ontstane onzekere situatie. Het is de bedoeling om de draad samen met de gemeente, Ewec, OKW, Volt4u en enkele enthousiaste ondernemers weer spoedig op te pakken. Er lopen alweer enkele leuke projecten. Wordt vervolgd…

Ondernemersfonds

De gemeenteraad heeft besloten dat het Ondernemersfonds dit jaar wel mag doorgaan maar  geen subsidie krijgt van de gemeente en dat er dus geen belasting wordt geheven bij ondernemers. Er zit nog zo’n anderhalve ton in kas en daarmee kan het ONF dit jaar uit. 

Verder is afgesproken dat er onderzoek moet worden gedaan naar een andere vorm voor het ONF. Dit kunnen zijn: Reclamebelasting, BIZ of toch voortzetting van het huidige of een aangepaste versie van het ONF. 

De BIZ is de Bedrijfs Investerings Zone, vergelijkbaar met het ONF maar dan in een bepaalde zone, bijvoorbeeld alleen de bedrijventerreinen of Binnenstad. Bij Reclamebelasting wordt belasting geheven op de reclame-uitingen die een bedrijf buiten heeft hangen of staan.

Het bestuur van het Ondernemersfonds heeft toegezegd dat zij de kosten van SPBW, camera’s en slagbomen, voor dit jaar uit de pot zullen (en kunnen) vergoeden. 

Voor informatie:

Erica van Breukelen, secretariaat, tel.: 0681244108

Jan van der Horst, penningmeester, tel.: 0653198158

« Terug