Ondernemerskansen uit Transitievisie WARMTE

Isolatie-huisdinsdag 10 november 2020 11:16

OKW-voorzitter Hardy Smit praat ons in iedere nieuwsbrief bij over een van de thema's waar hij zich als vertegenwoordiger van de ondernemersvereniging mee bezig houdt

Transitievisie WARMTE in de Gemeente Wijk bij Duurstede

Dit project speelt nu al bijna een jaar. In het kort komt het hier op neer dat we in 2050 aardgas vrij willen zijn als Gemeente Wijk bij Duurstede. Daarvoor is een breed opgezette aanpak gekozen. Alle key-players zitten aan tafel, van burgers tot woningbouwverenigingen en van deskundigen tot bedrijven. Stapsgewijs komt men uiteindelijk tot inzicht en tot een plan van aanpak. Detail-informatie is op te vragen bij het Huis van de Gemeente.

Commerciële kansen

In dit schrijven ga ik niet in op details (meer over de transitievisie lees je hier) maar we zijn nu tot een voorlopige analyse gekomen waarop ik de ondernemers in Wijk bij Duurstede wil informeren over de commerciële mogelijkheden die voor ons liggen. Uit één van de analyses komt naar voren dat huizen/gebouwen uit een bepaald bouwjaar eerst moeten denken aan ISOLATIE alvorens over te gaan op andere maatregelen om aardgas vrij te zijn. Ik spreek hier over dakisolatie; muur-isolatie; vloerisolatie en glasisolatie.

Hier liggen de kansen voor het bedrijfsleven in Wijk bij Duurstede. Ik roep dan ook iedere geïnteresseerde Wijkse ondernemer die werkzaam is op het gebied van ISOLATIE om zich op tijd op de hoogte te stellen van deze mogelijkheid. Er gaat nog veel water door de Lek maar bedenk maar vast hoe je deze markt gaat aanpakken; alleen of in een groep bijvoorbeeld. Het gaat in Wijk om honderden huizen/gebouwen.

Ook de financiering van deze isolatie-trajecten is nog in volle gang. Welke steun krijgt de burger wanneer hij/zij het huis wil gaan isoleren; valt het te financieren via de hypotheekgever en over een langere termijn uit te smeren. Per slot van rekening betaalt de huiseigenaar ook minder aan stookkosten bij een goed geïsoleerd huis. Er lopen nog diverse onderzoeken op het financiële vlak; maar ook daar is langzaam licht aan de horizon.

In onze nieuwsbrieven van het OKW zullen we hier aandacht aan besteden.

Maar wanneer je als geïnteresseerde ondernemer meer info wenst dan neem contact op met Bram de Deugd; werkzaam voor dit project bij de Gemeente Wijk bij Duurstede bereikbaar onder nummer: 06 22 40 86 44.

Succes,
Hardy Smit

Ook bij dit project geldt: Lokaal inkopen is een voorwaarde.

« Terug

Reacties op 'Ondernemerskansen uit Transitievisie WARMTE'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.