Wat doet de OKW voorzitter zoal?

OKW logodinsdag 08 september 2020 12:29

Een ondernemerskring is in de ogen van velen in de eerste plaats een netwerkorganisatie. In het onderstaande schrijven vertelt OKW voorzitter Hardy Smit op welke andere wijzen hij de belangen van Wijkse ondernemers behartigt.

Beste ondernemers,

Het is een rare tijd waarin we als ondernemers en Ondernemers Kring WbD moeten acteren.
Het OKW is een netwerkorganisatie en een belangen-organisatie. Het eerste “gezicht van
OKW” het organiseren van netwerkbijeenkomsten ligt, plat gezegd, volledig stil. De gemeente is zeer voorzichtig in het toekennen van een vergunning en de leden zijn zeer voorzichtig in het deelnemen aan events. Dit wordt nog eens bevestigd door onze omliggende ondernemersverenigingen uit Zeist/Bunnik en de Bilt. Zij kampen met dezelfde omstandigheden.

Als belangen-organisatie voor het bedrijfsleven staan we niet stil en hebben we een actieve
rol in de volgende projecten:
  • Lokaal en regionaal Inkopen; samen met de Gemeenten Zeist en Utrechtse Heuvelrug is een database gebouwd per Gemeente met bedrijven die graag met de Gemeenten zaken willen doen. Met als doel de lokale en regionale economie te stimuleren.
  • Wijkse Werkplaats; Opnieuw inhoud geven aan de organisatie om mensen met een achterstand toch te werk te stellen in het bedrijfsleven. Hier vertegenwoordigt het OKW het bedrijfsleven en levert diensten om de match te maken tussen beide partijen. OKW heeft zitting in het bestuur.
  • Sterk Techniek Onderwijs; Het hoger doel hier is om meer scholieren na de middelbare school de technische richting te kiezen; dit komt voor uit de behoefte van het bedrijfsleven naar meer technisch geschoolde werknemers. Hiervoor is regionaal een subsidie toegekend. Van de deelnemende bedrijven wordt verwacht dat zij actief inhoud geven aan het lesprogramma. OKW zit in de aktiviteiten/stuurgroep van deze opzet.
  • Transitie Visie Warmte; Het doel is om heel NL op 2050 gasvrij te krijgen. Dit wordt op Gemeentelijk niveau opgepakt in project teams. Dit betekent voor zowel de burger als het bedrijfsleven vergaande consequenties. Het OKW volgt deze ontwikkeling en communiceert tussentijdse info naar het bedrijfsleven.
  • Omgevingsvisie Wijk bij Duurstede; Ook hier is het OKW bij aanwezig om de economische doelstellingen van Wijk bij Duurstede te vertegenwoordigen.
  • Wijk “Herstelt” na Corona; Een hulp-actie gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds voor Wijkse ondernemers. Leden van het OKW nemen actief deel aan deze ondersteuning.
  • Ondernemersfonds; Het OKW heeft een belangrijke rol in de evaluatie van dit Fonds. De afgelopen periode is er een professionele enquete gehouden waar het OKW zijn inbreng heeft gegeven.
  • Maandelijks overleg met de Wethouder Economische zaken en de bedrijven-contactpersoon binnen de Gemeente. Hierin worden lopende zaken besproken die o.a. voortkomen uit bovenstaande projecten en andere bedrijfseconomische onderwerpen.

‚Äč

Ieder bovenstaand project verdient verdere uitleg, dat weet ik, maar ik wil hierbij vooral benadrukken dat het OKW naast de events ook bezig is op/bij belangrijke (Gemeentelijke) besluiten de belangen van het bedrijfsleven te vertegenwoordigen. In de komende Nieuwsbrieven wil ik graag per onderwerp dieper ingaan op de status van een project en de eventuele consequenties voor het bedrijfsleven.

Wanneer er vragen zijn over het bovenstaande ben ik natuurlijk altijd bereid hierop antwoord te geven. Dit kan telefonisch of via de e-mail.

Groet en succes in deze onzekere tijden,

Hardy Smit
Voorzitter OKW

telefonisch: 06 53 10 47 44
e-mail: hardy.smit@planet.nl

« Terug

Reacties op 'Wat doet de OKW voorzitter zoal?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.