Mogelijkheden Rabobank voor ondernemers in tijden van corona

coronamaandag 15 juni 2020 08:38

Het coronavirus kan de nodige financiƫle onzekerheden met zich meebrengen. Rabobank slaat de handen ineen met de Nederlandse overheid en de andere Nederlandse banken om je steunen in deze onzekere tijden.

Ondernemers kunnen een beroep doen op de Klein Krediet Corona-regeling (KKC) en de verruimde BMKB-regeling (BMKB-C); als MKB-ondernemer kun je ook 6 maanden uitstel van aflossingsverplichtingen van je lening(en) aanvragen.

Klein Krediet Corona-regeling (KKC)
Dit is een nieuwe financieringsregeling van de overheid voor een financiering van € 10.000 tot € 50.000 vanwege een liquiditeitstekort door de gevolgen van corona, met een vast rentetarief van 4 procent tijdens de vijfjarige looptijd van de lening.

Deze financieringsregeling kan worden aangevraagd door bedrijven die:
-              voor de coronacrisis winstgevend waren
-              een omzet van minimaal € 50.000 hebben
-              maximaal € 250.000 aan financiering hebben uitstaan, inclusief de gewenste uitbreiding
-              nog geen financiering hebben met garantie of borgstelling van de overheid

BMKB-C regeling

De overheid heeft de borgstellingsregeling midden- en kleinbedrijf (BMKB-C) verruimd. Dit is een overbruggingslening waarbij de overheid borg staat voor 75 procent van de financiering, bedoeld voor bedrijven die door de gevolgen van de coronamaatregelen tijdelijk een liquiditeitstekort hebben. De maximale hoogte van de lening is € 1.500.000.

 

Voor meer (actuele) informatie en veelgestelde vragen van ondernemers over de gevolgen van corona, zie https://www.rabobank.nl/bedrijven/corona of neem contact op met Rabobank: (088) 722 66 66.

 

« Terug

Reacties op 'Mogelijkheden Rabobank voor ondernemers in tijden van corona'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.